2022-2023 sezonu Bölgesel Amatör Lig 5.grupta 3.lige çıkma mücadelesi veren Bartınspor, ilk yarısının son haftasında onüçüncü maçında Ankara temsilcisi Kavaklıdere Spor'u ağırladı.

İlgili Foto Galeriye Git

BAL 5.grupta ilk hafta maçında deplasmanda 1074 Çankırı Spor'u 4-0 yenerek sezona iyi bir başlangıç yapan Bartınspor, saha ve seyircisinin önündeki ilk maçında Kozlu Belediyespor'a mağlup olmuştu. Sinop'ta üçüncü hafta maçında Boyabat 1868 Spor'la 0-0 berabere kalan Bartınspor, dördüncü haftada deplasman maçında Çilimli Belediyespor'u 2-0 yenmişti.

Kardemir Karabükspor'un ligden çekilmesi dolayısıyla 5.haftayı hükmen 3-0'lık galibiyetle geçen Bartınspor, Ankara deplasmanında Gölbaşı Belediyespor'u 2-1 mağlup edip zirveye bir adım daha yaklaşmıştı. Uzun zaman  sonra saha ve seyircisiyle buluşan Bartınspor, grubun alt sıralarında yer alan Bolu temsilcisi Yeniçağaspor'la 1-1 berabere kalarak taraftarını üzmüştü.

Zonguldak deplasmanında 1-0 öne geçtiği maçta son dakikalarda yediği gollerle Devrek Belediyespor'a 2-1 mağlup olan Bartınspor, sonraki hafta yine Zonguldak temsilcisi Karadeniz Ereğli Belediyespor'u evinde 2-1 mağlup ederek moral bulmuştu.

Kastamonu deplasmanında  Özel İdare Köy Hizmetleri Spor'la son dakikalarda bulduğu golle 1-1 berabere kalan Bartınspor, önceki hafta son yarım saati 9 kişiyle tamamladığı olaylı maçta sahasında Ankara temsilcisi 1926 Polatlı Belediyespor'la son dakikalarda yediği golle 1-1 berabere kalmıştı.

Geçen hafta deplasmanda grup lideri Karabük İdman Yurdu Spor'u yenerek zirve inadını sürdüren Bartınspor, bugün sahasında Ankara temsilcisi Kavaklıdere Spor'u ağırladı.

Soğuk bir havada Bartın Atatürk Stadı'ında saat 14.00'te başlayan ve Amasya bölgesi hakemlerinden Halil İbrahim Yıldırım'ın yönettiği maçta biletlerin de ücretsiz olmasıyla Bartınlı spor severler tribünleri doldurdu.

Bartınspor’un Türkiye Kupası Macerası Başlıyor Bartınspor’un Türkiye Kupası Macerası Başlıyor

Maça iyi başlayan Bartınspor, ani gelişen Kavaklıdere atağında ceza sahası içinde topun Ahmet'in eline çarpmasına penaltı çaldı ve konuk ekip 1-0 öne geçti.

Golden sonra beraberlik için bastıran Bartınspor'da nadir gelişen Kavaklıdere atağında ceza sahasının hemen dışında kafa topunda tartışmalı faul düdüğü çalındı. Topun arkasına geçen Kavaklıdereli furbolcu güzel bir vuruşla topu Bartınspor ağlarına gönderdi: 0-2.

Gol ve goller için bastıran Bartınspor, 35.dakikada nadir gelişen Kavaklıdere atağında yine bir duran toptan bu kez kornerden yediği golle 3-0 mağlup duruma düştü. İlk yarının kalan dakikalarında gol olmadı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İlk yarıda 3 duran toptan kalesinde 3 gol görerek şok yaşayan Bartınspor, ikinci yarıda gol ve goller bulmak için Kavaklıdere takımını adeta sahasına hapsederek başladı.

56.dakikada sol kanattan serbest vuruş kazanan Bartınspor'da topun arkasına geçen Tolga ceza sahasına ortaladı, kafatı vuran Cenzgiz farkı 2'ye indirdi: 1-3.

63.dakikada gelişen Bartınspor atağında ceza sahası dışında Enes yerde kaldı. Topun arkasına geçen Tolga güzel bir vuruşla farkı 1'e indirdi: 2-3.

Maçın 90 dakikası tamamlanırken, oyun içinde dakikalarca oyun dururken hakem sadece 9 dakika ilave etti.

90+7 dakikada ceza sahasına ortalanan topa yükseklen Mert Ali skoru 3-3'e taşısa da galibiyet golü için dakikalar yetmedi.

Bu skorla puanını 23'e çıkaran Bartınspor, zirvedeki takımların da puan kaybetmesiyle liderle puan farkını 2'ye indirdi ve sezonun ilk yarısını 5.sırada tamamladı.

Sezonun 2.yarısında ciddi bir fikstür avantajı bulunan Bartınspor sezonun 2.yarısının ilk maçında grubun en altı sırasında yer alan 1074 Çankırıspor'u konuk edecek.

29 Ocak'ta başlaması planlanan maçlar sonunda Bartınspor'un grubu şampiyon bitirmesi için tek engel tarlaya dönen sahası gibi duruyor.

BAL 5.Grup 13.Hafta
Bartınspor 3-3 Kavaklıderespor
Boyabat 1868 Spor 1-1 Devrek Belediyespor
 Karabükspor 0-3 1926 Polatlı Bld. (hük)
Yeniçağaspor 0-3 Karadeniz Ereğli Belediye
ölbaşı Belediyespor 5-1 Kastamonu Özel İd.K.Hz
Çilimli Belediyespor 4-0 Karabük İdmanyurdu Spor
Kozlu Bld. 4-1 1074 Çankırıspor

Editör: TE Bilişim