Bartınspor İstanbul'dan Şen Dönüyor: 0-1

Lider Bartınspor 2015-2016 sezonu Bölgesel Amatör Lig 8.Grup'ta yirmidördüncü hafta maçında İstanbul temsilcisi Paşabahçespor'a konuk oldu.

İstanbul Beykoz Paşabahçe Stadı'nda saat 15:00'te başlaması gereken ancak hakem tarafından 15:30'a ertelenen maçta Bartın rüzgarı esti. Maçın başlamasına saatler kala deniz tarafındaki tribünü dolduran yaklaşık 4000 Bartınlı taraftar, 90 dakika boyunca hiç susmadan  takımlarına destek olarak Paşabahçespor'a evinde adeta deplasmanı yaşattı. Bu maç için haftalar önce hazırlıklarına başlayan İstanbul'daki Bartınlı derneklerden Büyükçekmece Bartınlılar Derneği ve Mimaroba Muhtarı Cengiz Üstünyer  ile İstanbul Bartınlılar Derneği (İstBarDer) başkanı Ramazan Akın ve Bşk. Yrd. Av.Ahmet Yaşar Çelik'in özel olarak hazırlattıkları Bartınspor formalarıyla tribündeki yerini alırken, maç öncesi Paşabahçe taraftarıyla karşılıklı tezahürat yaparak son dönemde yaşanan terör olaylarına tepkilerini gösterdiler. Defalarca yapılan "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganlarına eşlik eden sporseverler, maç sırasında da Bartınspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ertuğrul Karakayış'ın maestroluğunda yüksek performans göstererek skora katkıda bulundular.

İzmir bölgesi hakemlerinden Aykor Karaca'nın düdüğüyle zorlu puan müdalesine başlayan her iki ekipten Paşabahçe, ilk dakikalarda atak olan taraf görünse de dakikalar ilerledikçe Bartınspor da kalitesini ortaya koyarak maça ortak oldu. Puan cetvelinde Vefaspor'un üstünde yer alarak baraj maçı oynamak istemeyen ev sahibi ekip zaman zaman geliştirdiği ataklarla tehlikeli olurken, Bartınspor defansı tehlikelerin büyümesine engel oldu. Karşılıklı ataklarla geçilen ve 0-0 sona eren ilk yarıda akıllarda kalan en önemli pozisyon Paşabahçe'nin ditekten auta giden atağıydı.

İkinci yarıya daha etkili başlayan Bartınspor, sağdan ve soldan geliştirdiği ataklarla Paşabahçe kalesinde gol aramaya başladı. Şampiyonluk için mutlak 3 puan alması gereken maçta rakip sahada baskı kuran Bartınspor, nadir gelişen ev sahibi ataklarını tehlikeye dönüşmeden savuştururken, her iki takımda da beklenen gol gelmeyince sinirler gerilmeye başladı. Hakemin sık sık kartına başvurduğu dakikalar ilerlerken, 74. dakikada organize gelişen Bartınspor atağında topu kafa ile Paşabahçe ağlarına gönderen Tolga Kara adeta şampiyonluğu müjdeliyordu. Gol ile birlikte Bartınspor tribünleri çıldınca sevinirken, Paşabahçe tribünlerinden atılan yabancı cisimler yüzünden santra vuruşu yaklaşık 10 dakika sonra yapıldı. Kalan dakikalarda teknik direktör Muammer Ayvaz'ın öğrencilerine verdiği akıllı taktikle maçın sonuna kadar skoru koruyan Bartınspor, altın değerinde bir 3 puan alarak Bartın'a döndü.

Bu galibiyetle puanını 52'ye çıkararak liderliğini Bartınspor, önümüzdeki hafta sonu İstanbul temsilcisi Leventspor'u konuk edecek.

24. Hafta toplu sonuçlar
Kdz.Ereğli Belediyespor 5-2 Kocaalispor
Leventspor 1-1 Dikilitaşspor
Paşabahçespor 0-1 Bartınspor
Serdivanspor 2-1 Kilimli Belediyespor
Karasuspor 1-7 Akçakocaspor
Beyköy Belediyespor 1-1 Vefaspor
HEASK 1-0 Yeniçağaspor
 
25. Hafta program
HEASK - Karasuspor
Akçakocaspor - Serdivanspor
Kilimli Belediyespor - Paşabahçespor
Bartınspor - Leventspor
Dikilitaşspor - Kdz.Ereğli Belediyespor
Kocaalispor - Beyköy Belediyespor
Yeniçağaspor - Vefaspor

Fikstür ve puan durumu
www.bartinspor.com
facebook.com/bartinspor
twitter.com/bartin_spor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALİ HOCA 8 yıl önce

tebri̇kler gençler,tebri̇kler taraftarlar,tebri̇kler yöneti̇ci̇ler,haftaya tri̇bunleri̇ dolduralim i̇ki̇ maçimiz kaldi,levent ve ereğli̇,son haftaya ereğli̇ i̇çi̇n otobusleri̇ hazirlayalim.

Avatar
Ramazan Seçgin 8 yıl önce

teprekler bartinspor futbolun hakkini verdi̇ği̇ni̇z i̇çi̇n mi̇llet adina kucak dolusu sevgi̇leri̇mi̇zle :)

Avatar
Fehmi Özören 8 yıl önce

bartınsporumuza destek için ordaydık ve başarılarının devamı diliyorum.fakat eleştirinin kişilere yön verecebileceğini düşündüğüm için acizane gördüklerimi de paylaşmak isterim. 6 nolu oyuncumuz has,iyi ama gereksiz yere koşup kendini boş yere yoruyor,10 numaralı oyuncu bana göre zayıf,ikinci yarıdaki kadro çok güzeldi. ve ayrıca 4 nolu oyuncumuz da çok harika biri soğukkanlı ve dikkatli.birde futbolcuların seyirciye gaz verme özelliği ve seyirci ile irtibatları zayıf. amigo çok uğraşıyor ama bir megafonu bile yok(yasakmıdır bilmiyorum ama).kulubün başkan veya yöneticilerinden seyirciye ve taraftara bir sıcak karşılama ve samimiyet yok.basınımız o kadar tarafdar toplanmışken bir röportaj bile yapmadı malesef. ben hiç görmedim yani.bunlara biraz dikkat edilirse tam gaz devam inşAllah.