Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü
YALÇINKAYA'NIN MESAJI

CHP Bartın Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi  M.Rıza YALÇINKAYA Dünya Çiftçiler Günü  dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yalçınkaya mesajında; Zor çalışma koşullarında, alın teri dökerek büyük güçlükler ve fedakârlıklar içerisinde çalışan çiftçilerimiz, maalesef hak ettikleri değeri ve bedeli alamamaktadır. Aslında devletin desteği ile toprağın bereketinin çiftçide olması gerekirken, yanlış uygulamalar sonucu, ülkemizde tarım azalmış, girdi fiyatlarının yüksekliği Türk çiftçisini perişan etmiştir. Çiftçiler gününde; Türk Çiftçisi bu önemli günlerini ne yazık ki buruk bir şekilde geçirmekte, çiftçi hak ettiği değeri ve bedeli alamamakta, vergi yükü içerisinde boğulmakta, süt hayvancılığı ve besicilik neredeyse yok olmaktadır. Ülkemizde; çiftçilerimin hak ettiği değeri alacağı, tarımda yeniden kendine yeten günlerin geleceği, vergi yükünden muaf, orman köylüsünü destekleyen politikaların, süt hayvancılığı ve besicilik yapanların yüzünün güleceği bir Türkiye dileğiyle "Dünya Çiftçiler Günü'nü" kutluyor, tüm çiftçilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

CEMAL AKIN DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Belediye Başkanı Cemal Akın, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Belediye Başkanı Cemal Akın mesajında, ekonominin temel taşlarından olan tarımın, iç tüketim anlamında büyük önem taşıdığını belirterek Bartın'da çiftçilik yapan tüm vatandaşların Dünya Çiftçiler gününü tebrik etti.Akın mesajında "Tarım sektörü ilimizde, hem geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşlarımız açısından hem de temel ve zorunlu bir ihtiyaç olan gıda ihtiyacının karşılanması açısından önemli bir yere sahiptir. Tarımsal ekonomiyle kalkınma ve dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması için ise üretimin arttırılması gerekmektedir. Bunun içinde çiftçilerimizin her zaman desteklenmesine ihtiyaç vardır. Bu düşüncelerle memleketimizdeki tüm çiftçi kardeşlerimin çiftçiler gününü kutlar, bol hasatlı günler dilerim" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.