Alagöz'den Arıt Aydınlar Hayvancılık Kursu'na ziyaret

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklama:

KADINLARIMIZ İÇİN ALTIN BİLEZİK KURSLARIMIZA DEVAM…

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Merkezi Müdürlüklerinin koordinesinde gerçekleştirilen Arıt Aydınlar Hayvancılık Kursumuzu ziyaret ettik.

Kurs ziyaretine gelişinde, Aydınlar İlköğretim Okulu Müdürümüz, Arıt ve Çevre Köyleri Muhtarları ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan ve üyeleri, Tarım Danışmanlarımız tarafından karşılanan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Sayın Yusuf Alagöz konuşmalarında “Bartın İl Gelişim Planımız hedeflerimiz istikametinde belirlediğimiz tarımsal ihtisas bölgelerimizde mevcut üretimi ve verimliliği artırmak maksadıyla gece gündüz demeden tüm personelimizle yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Bu kursun planlanmasından bugünkü kapanışına kadar emekleri geçen 3 güzide kurumumuzun her kademedeki personeline teşekkür ediyorum. “İstihdama Dayalı Mesleki Eğitim Kursları” kapsamında tarım sektörümüzün geliştirilmesine yönelik olarak bugüne kadar 39 adet kurs açılarak 976 kadın çiftçimize eğitimler verdik.Eğitim her sektörde önemlidir.Bartın’da tarım sektörü olarak bunun farkındayız. Bartın’da gerek bitkisel üretim gerekse hayvansal üretim alanında çok önemli ilerlemeler kaydedilmişse kuşkusuz bunu eğitimlere borçluyuz.

Kurslarımıza katılan siz kadın çiftçilerimizin Anneler Gününü bu vesileyle kutlarım. Bıkmadan usanmadan uğraştığınız toprak ta anadır, üretkendir.Analarımızın toprağa ve hayvanlara olan sevgisi doğrudan verimi artırmaktadır.Bu sevginin en güzel örneği bu coğrafyamızda görülür.İnsanımızın hayvanlarına olan sevgisi o denli büyüktür ki bu sevgi onları adeta ailenin bir ferdi haline getirmiştir.Öyle ki “tosunum, “kınalı kuzum”, “koçum” diye sevdiği yavrusu ne kadar büyürse büyüsün hep “anasının kuzusu” olarak kalmaya devam eder.Bizim çiftçimizi diğerlerinden ayıran en büyük özellik de işte bu yüreklerinizdeki ana doluluk oranıdır. Siz analarımız yüreklerinizde sevgi besiciliği yapıyorsunuz aslında çünkü sevgi ana mesleğidir. “Sevginin geçim derdi yoktur” dercesine de gül gibi geçinip Küre Dağları gibi zengin bir coğrafyamızı koruyup kollayarak bekliyorsunuz.Sizler kırsalımızın elleri öpülesi yaka çiçeklerisiniz.Bizler kurum olarak 7 gün 24 saat Tarım Danışmanlarımız ve Sosyoloğumuzla her türlü probleminizde hizmetinizdeyiz. Kooperatifiniz vasıtasıyla çok başarılı bir Hayvancılık Projesi uyguladık.Arıt Beldemizi Simental Irkı Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliğimizin merkezi konumuna getireceğiz.Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.Bu gün bu derslikte daha da bir umutlandım sizlerin gözlerindeki heyecanı gördükçe, hepinizi bir kez daha kutlarım.Bu tür etkinliklerimizle okullarımız hayat buluyor, ders aralarında bir araya gelip okul bahçesinde voleybol oynamanız gerçekten çok önemli bir sosyal dayanışma örneği.Okullarımız hayat buluyor, kırsalımızın , tarım sektörümüzün tüm sosyal meselelerini eğitim kurumlarımızın çatısı altında çözüme kavuşturmak bizlere ayrı bir haz veriyor.Okul Müdürümüz başta olmak üzere tüm çalışanlarını verdikleri desteklerden dolayı huzurlarınızda kutlarım ” dedi.

Daha sonra kursiyer kadın çiftçilerimizin tarım ve havyacılık sektörümüzle ilgili beklentileri ve soruları alınarak teknik personelimizce bilgilendirmede bulunuldu.Daha sonra kadın çiftçilerimiz tarafından ikram edilen sirke mayalı peynirden tadan İl Müdürümüz ve konuklar farklı bir aromayı tadarak hayranlıklarını gizleyemediler. İl Müdürümüz Yusuf Alagöz “Yöresel Sirkeli Arıt Peyniri” yapım tekniğini kadın çiftçilerimize öğreten, aynı zamanda kurs eğiticiliğini de yapan Tarım Danışmanımız Veteriner Hekim Rıfat Verimli’yi tebrik etti. Proğramın sona erdirilmesinin ardından kursiyer kadın çiftçilerimizle birlikte hatıra fotoğrafı çektirilerek, bir daha sağlıkla buluşmak üzere köyden ayrıldık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.