Alagöz'den veda kahvaltısı

1996 yılında Bartın Tarım İl Müdürlüğü'ne Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü olarak atanan ve bu görevi 3 yıl yürüttükten sonra 1999 yılından bu yana Bartın Tarım İl Müdürlüğü görevini yürütürken Ankara'ya müşavir olarak atananan Yusuf Alagöz, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Şube müdürleri ve Bartın'da görev yapan basın mensuplarının katıldığı kahvaltıda, görevi sırasında yardımlarından dolayı teşekkür eden Alagöz, katılımcılara teşekkür belgelerini sundu. Yeni müdür Aldulsetter Bayram'a başarılar dileyen Alagöz, 16 yıldır görev yaptığı Bartın'ı unutmasının mümükün olmadığını söyledi. Her fırsatta Bartın'a gelip dostlarıyla hasret gidereceğini dile getiren Alagöz, yarı Bartınlı olduğunu ve memleketinin reklamını yapmaktan geri kalmayacağını söyledi.

Hakkınızı helal edin

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına müşavir olarak atanan Yusuf Alagöz, basın mensuplarıyla Parthenıos Restoranda bir araya geldi. Şube Müdürlerinin de hazır bulunduğu kahvaltıda çalışmaları hakkında bilgi veren Alagöz, “ Değerli basın mensupları yaklaşık on altı yıldır Bartın’dayım. Bartın’da Tarım İl Müdürü olarak on üç yıl da üyelik olarak hizmet vermekteyim. Bartın’a yerleşmiş birisi olarak artık kendimi Bartınlı hissediyorum. Bartın’daki Gıda, Tarım İl Müdürlüğümüzle önümüzdeki hafta ilişiğimi keserek artık Ankara’ya bakanlık müşaviri olarak atanacağım. On altı yıla dönüp baktığımızda özellikle siz değerli basın mensuplarımıza şimdiden çok çok teşekkür ediyorum.Yapmış olduğumuz bütün çalışmaları,bizim özellikle çiftçilere götürdüğümüz hizmeti aktarmada göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alaka bizim için son derece önemliydi.Bu yüzden de veda ederken sizlerle beraber olmak istedim ve son vedamızı sizlerle yapayım dedim.Bu kahvaltıyı düzenledik.Şöyle geriye dönüp neler yaptık dersek kısaca buna değinmek istiyorum:özellikle il müdürü olduğumda 19991’de temeli atılmış olan ve 1999’a kadar duran çiftçilerimizin yaklaşık on ayrı yerde şubesi bulunan bir kurumdu.Bir hizmet binasına kavuşturup ve çiftçilerimizin bir kapıdan girip bütün hizmetlerini görebileceği bir hizmet binasına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Özellikle yetmiş beş bin büyükbaş hayvan olan bir ilde hayvancılıkta olmazsa olmaz olan yem bitkilerinde yaklaşık yüz bir hektar olan yem bitkileri alanımızın bugün on beş bin  hektar alana çıkarılması kurumumuzun yoğun çalışmasının göstergesidir.Yem bitkileri demişken Bartın çiftçisi slajı tanımazken bugün beş yüz bin ton slaj yapmakta.Çiftçinin çeşitli ürünlerle tanışmış olması bizim için son derece önemliydi.Bu konuda da gerçekten fedakarca çalışan personelimi kutlamak istiyorum.Çünkü bu çalışmaların sonucu bakanlık tarafından Tarım İl Müdürlüğü ödüllendirildi.Yine Bartın’da İl Müdürü olduğumda bin altı yüz civarlarında olan kültürlük hayvan sayımızın kurmuş olduğumuz kooperatifler sayesinde,özellikle kalkınma kooperatifi kurduk.Altıncısını da sayın bakanımızın ziyareti sırasında Amasra Kocaköyü’nde sözünü almış durumdayız.Hayvan sayımızın düşmesine rağmen kültürlük hayvan sayımızın artması süt miktarımızın artması anlamına gelmektedir.Yine hayvancılığımıza altyapı teşkil edecek olan meralarımız,Bartın’da mera varlığımızı bilen çok yoktu.Yaptığımız tespit sonucu bin üç yüz kırk sekiz hektar alanı biz mera olarak kazandırdık.Çok köyümüzde de alanları tespit ettik,tasdiklerini yaptık.Şu anda da yoğun bir şekilde on beş projeyle ıslah çalışmalarına başlıyoruz” dedi.

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİMİZİ KURDUK

Alagöz konuşmasına şöyle devam etti: “Biz her zaman “birlik olun” dedik çiftçilerimize.birlikten kuvvet doğacağını söyledik.Bu vesileyle de kooperatiflerimiz oluştu otuz kırk kadar.Kooperatiflerimiz yanında özellikle Arı Yetiştiricileri Birliğimizi,Süt Üreticileri Birliğimizi ve son olarak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimizi kurduk.Kurmaktaki gayelerimizden biri de çiftçilerimizin örgütlenmesini sağlamak.Diğer yandan da özellikle bakanlığımızın desteklemelerinin,iki kat ücret almalarını sağladıkları için bu vesileyle bu çalışmaları yaptık.Bu konuda son derece öndeyiz.Komşu illere baktığımız zaman kat kat önde olduğumuzu çok rahatlıkla söyleyebilirim.Kurum olarak en çok önemsediğimiz de Tarım,Sanayi Entegrasyonu sağlamasıydı ki bu konuda pek çok çabalar sarf ettik.Bakanlığımızın da uygulamaya koyduğu Kırsal Kalkınmalara Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında ilimize on iki tane yüzde elli hibe destekli fabrika kazandırdık”

AHUDUDU VE BÖĞÜRTLEN BAHÇELERİ KURDUK

Bunun yanında Bartın’da bir tane balya makinesi yokken, çok fazla verilen mücadeleler sonucunda  şu an yetmiş sekiz tane balya makinesinin olması bizim için son derece önemli.Süt sağma makinesi,slaj makinesi,ot biçme makineleri gibi toplam bin üç yüz doksan bir adet değişik makineleri çiftçilerimize dağıttık.Milli Eğitim Bakanlığı ve İş-Kur destekli son kurslarla birlikte kırk bir tane istihdama dayalı kurs açtık.Bu kurslarda her kursumuzda özellikle yirmi beş bayan çiftçimiz katıldı.Bu vesileyle yaklaşık bin üzerinde bayan çiftçimizi yetiştirdik.Yaklaşık üç bin çiftçimize eğitim vererek tarım ilaçlarının nasıl kullanılacağı konusunda kurs verdik.Bunun için de personelimi kutluyorum bu arada.2002’den 2012 yılına kadar on yıllık süreçte bakanlığımız kanalı ile Bartın çiftçisine 43.7 trilyonluk karşılıksız tarım desteği sağlanmıştır.Bu sahada çalışan personelimin başarısı demektir.Yaptığımız çalışmalarda ulusal ölçekte rekabet edebilecek işletmeler kurulması Bartın’da bizi son derece mutlu etmektedir.Kivi tarımı başarılı üretimiyle alanında tektir,besi işletmeciliği son derece önemlidir. Diğer yandan “neden organik tarıma geçilmiyor” yönünde söylemler vardı.Bunu da özellikle Bartın’a özgü olan ahududu ve böğürtlen bahçeleri kurduk.Bartın’da unutulmaya yüz tutmuş olan keten tarımı alanda çalıştık.Bunu Ulus ilçemizde uyguladık. Meyvecilik konusuna da değinmek istiyorum.1997 yılında geldiğimde kapama bahçe aradım ama bulamadım.Hele ki Bartın gibi meyve üretim potansiyeli olan bir ilde.Bunun eksikliğini görünce de toplu bahçeler kurmaya başladık.Şu an Bartın’daki beş bin hektarlık bir alanın yüzde doksanı toplu bahçedir.Artık toplu bahçelerden çiftçilerimiz ailelerini geçindirebiliyor.Bu da benim için son derece önemli noktalardan biridir.

BAŞARI SAĞLADIĞIMIZA İNANIYORUM

Kıymetli basın mensupları sizlerle dolu dolu bir on altı yıl geçirdik.Bu her geçen yılda yapmış olduğumuz faaliyetleri bizim paydaşlarımızla aramızda bir koordine oldunuz.Hepine teşekkür ediyorum.Kamuoyunda paylaşmamızda verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür ediyorum ve özellikle de şahsım,kurumum ve Bartın çiftçileri adına sizlere teşekkür ediyorum.Hakkınızı helal edin diyorum.Kimseyi mahcup etmedim,verdiğim sözlerin hepsini yerine getirdiğime inanıyorum.Bizlere güven duyan kimseyi mahcup etmediğimize inanıyorum.Bartın Tarım İl Müdürlüğü olarak arzuladığım şey hep buydu,bunu da başardığıma inanıyorum.Kuruma bir sistem getirdiğimize inanıyorum.Toprağıyla barışık çiftçi,çiftçisiyle barışık bir toplum olma yönünde başarı sağladığımıza inanıyorum.Bundan sonra gelecek arkadaşa da elimden gelen desteği vereceğime sizlerin ve basının önünde söz veriyorum. Hizmetle geçen on altı yıllık görev süremde bakanlarıma, sayın milletvekillerime, valilerime, kaymakamlarıma, rektörüme sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum.Yine çalışmalarda bize destek veren kamu ve özel kuruluşlarına,oda,vakıf ve dernek başkanlarına,tarım sektörümüzün çok değerli paydaş kurumları olan ziraat odası ile birlikte kooperatif başkanlarıma, özellikle muhtarlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Gece gündüz demeden çalışan personelime,bunları yaparken benden desteğini esirgemeyen aileme teşekkür ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum.

Bizler bartin.info ailesi olarak Yusuf Alagöz'e Bartın tarım ve hayvancılığına katkılarından dolayı teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Necmi.k 12 yıl önce

sayın müdür bey Bartın çiftçisine çok şey öğretti.ondan önce kimse sera nedir bilmiyordu çiftçi bilinçli üretime onun zamanında başladı kendisine yeni görevinde başarılar dilerim.

Avatar
tarım mı 12 yıl önce

Tarım bakanının yaptığı açıklamada tarım da dünyanın 7. büyük okonomisi olduk ama 3 şube 13 yıl koltuk sevdaları sayesinde 1980 yıllarda ki tarım seviyesini bile yakalıyamayan bir bartın tarımdaki sıramız tarım yapılabilir ilerrin en son sırasındayız.inşallah yeni yönetim türkiyenin tarımdaki seviyesine bartınıda taşırda birilerinin yüzü kızarır.

Avatar
Çifçi 12 yıl önce

Teşekkürler müdürüm. Bartın sizi arayacak. Yapmış olduğunuz hizmetler için Allah razı olsun sizden.

Avatar
eyvallah 12 yıl önce

sayın müdürüm her yetkilinin arkasından böyle denmez sakına bartınlıya kızmayın biz sizi sevdik eminim sizde bizi sevdiniz yolunuz açık olsun bartınlı her zaman sizin hizmenlerinizle sizi anacaktır .bazıları sizi fazlasıyla üzdü . siz sakına bartınlıya kızmayın yolunuz açık olsun

Avatar
behzat ç. 12 yıl önce

Umarım yeni gelecek olan tarım müdürü yusuf alagöz gibi sadece reklam yaparak idarecilik yapan biri değil, yapacağı icraatlarla bartın tarımına kalıcı hizmetler yapacak bir idareci olur.

Avatar
necmi 12 yıl önce

sonunda bartın kurtuldu, artık ankara düşünsün

Avatar
reklam 12 yıl önce

kişiliğini makamdan alanlar,makam altlarından gidince kişiliksiz kalırlar....

Avatar
ziraatcı 12 yıl önce

tarım müdürlüğünde 200 ü aşkın personel var çoğu istihdam fazlası fakat tarım bartında en son sıralarda.iş üreten yok.bir kaç yerde yapılan işleri kendi personeli videoya alıyo televizyonda show yapıyor. yeni gelen müdür çalışma barışını sağlar bartında tarım hak ettiği yere gelir inşallah