Ben gazetecinin , zeki , çevik ve sağlam algı yaratanını severim. Ama resmin tamamını görmek lazım.

Herşeyden önce Köksal Toptan kimdir.?

2. Kitabını yazdığına göre artık veteran bir siyasetçidir. Bu anlamda sadece uyarı görevi yapmaktadır. Bu sözü aslında 2017 ortalarında söylemiştir. Fakat fırtına yaratılmak istenen , üzerinde çift sürülen Zonguldak coğrafyasındaki karayollarının durumunu  anlatırken hangi lokasyonların önemli olduğunu hangilerinin ihmal edildiğini sonuçlarını anlatırken Kullandığı Filyos projesi Bartın'ın olur sözü cımbızlanmıştır.  Sadece karayolları değil Filyos projesine 2 adet baraj gölünün de gerekli olduğunu söylemektedir, ama bu sözün rantı olmayacağı Bartın medyasında işlenmemektedir.

Baraj eleştirisi iyi 'malzeme ' değildir.Aynı yıl aslında Sayın Toptan Bartın ve Zonguldak'ın daha çok hizmet alması için birleşip Büyükşehir statüsüne geçmesini öneriyordu.

Sayın Toptan sahada iken bildiğim kadarı ile Meclis başkanlığı yapmış, makamın onurunu Ve saygınlığını korumuş , hatta kuvvetler ayrılığı Ak Parti saflarında savunmuş bir duayendir. Bartınlılar hafiften kırgın, ama düşman değildir. Zonguldak bürokrasisine de en ağır eleştirileri yapar. 

Sayın Tunç'un da rakibi Halef'i vs değildir. Sayın Tunç Ak Partinin ve Reis Beyin çok değer verdiği fonksiyonel ve aksiyonlu bir milletvekilidir. Toptan sözler üzerinden güzellemeler yapmaya çalışmayınız.

Derlense toplansa, belki yaptıkları Toptan'a tur atar.Yıllar içinde nominal değerini Sayın Toptan'a göre kat kat arttırmıştır. Dediğimiz gibi Toptan artık emekli ve sahada değildir, ama bırakın görüşlerini de bildirsin. 

Gelelim liman işletmesinin verildiği gruba.. Ülkemizdeki limanların yüzde 95inin yabancılarda olduğu bilinmektedir. Yabancıda olmasından iyidir. Aksi ise doğaya aykırıdır. Zira mütegallibenin Batı Karadenizde enerji üretimi ve enerji kaynaklarının dolaşımı ile ilgili bir tahayyülü vardır.

Ayrıca Bartın limanı kapasitesi Ve hinterlantı ile Filyos projesine  rakip olacak avantajları yoktur. Derinlik sığdır , dardır, antrepo yoktur. Fark Amsterdam, Honkonk limanları ile  Filyos limanı kadardır.Tamil tahliye imkanları yavaş Ve sıkıntılıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.