Fuara Damga Vuran Mesaj

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, ATO Congresium Fuar merkezinde düzenlenen 3.Uluslararası Travelexpo Ankara Turizm fuarında  önemli mesajlar verdi. Tunç, "Bartın’ı güzellikleriyle öne çıkaralım. Eksiklikleri varsa elbette giderelim. Ama şu güzellikleri öne çıkarmak hepimizin görevi." dedi.

İlgili Foto Galeriye Git

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kültür ve Turizm Bakanı Prof Dr Numan Kurtulmuş’un katılımıyla açılışı gerçekleşen Ankara Ticaret Odası Congresium Fuar merkezinde düzenlenen 3.Uluslararası Travelexpo Ankara Turizm fuarında Bartın ve Amasra standlarını ziyaret etti.

“Turizm yatırımları için teşekkür”

Milletvekili Tunç Bartın ve Amasra standlarının yer aldığı 3.Travelexpo Turizm Fuarının açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Prof Dr Numan Kurtulmuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara Valisi Ercan Topaca ve bazı protokol üyeleri ile birlikte katılarak, Kültür ve Turizm Bakanı Prof Dr Numan Kurtulmuş’a “Lala lala Çeşm-i Cihan bu mu ola” yazılı tabloyu hediye ederek, Bartın’daki turizm yatırımları için teşekkür etti.

“Amasra’ya gelen turist sayısı artıyor”

Bartın ve Amasra’nın tarihi, kültürel değerlerini, yerel lezzetleri ve el sanatlarının tanıtıldığı standlarını tek tek gezen Milletvekili Tunç Amasra stantları ziyaretinde yaptığı açıklamada, standların hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek; “Amasra’mız 3 bin yıllık tarihi geçmişi olan, aynı zamanda doğal güzelliğiyle Karadeniz’in en güzel coğrafyasına sahip Fatih Sultan Mehmet’in fethederken dünyanın göz bebeği dediği bir yer. Hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle, birçok uygarlıklardan kalma tarihi eserleriyle adeta bir cennet köşesi. Yazın deniziyle, hafta sonu günü birlik turlar noktasında da Amasra çok çekici bir yer. Gelen turist sayısı her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu.

“Turizm yatırımlarına önem veriyoruz”

Turizm yatırımlarına önem verdiklerini kaydeden Tunç, “Turizm yatırımlarına da bu anlamda önem veriyoruz. Amasra’nın denizinin daha temiz olması için bütün alt yapı sistemlerini yeniledik. Derelerini ıslah ettik. Kanalizasyon, atıksu arıtma, derin deniz deşarjı tüm bunları faaliyete geçirdik. Ve Amasra’mız şuanda çok daha yaşanılabilir ve daha güzel oldu. Tarihi eserlerin onarımı için kaynaklar aktardık. Müzemizin onarımızı 3 milyon TL ödenekle sağladık. Tarihi köprülerimizin, camilerimizin onarımlarını gerçekleştirdik. Hem tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılmasıyla ilgili çalışmalar hem de tarihi eserlerin onarılmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Amasra’mız Bartın’ımızın en önemli turistik değeri” ifadelerinde bulundu.

“Yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz”

Bu anlamda yatırımlara hız kesmediklerini de belirten Yılmaz Tunç, “Bartın’ın ırmağıyla, tarihi evleriyle, milli parkıyla 59 kilometrelik sahil şeridiyle 14 tane plajımız var. Türkiye’nin en uzun plajlarından biri İnkumu plajı. Hem deniz turizmi açısında görülmesi ve yararlanılması gereken bir yer. Hem de tarih ve kültür turizmi açısından görülmesi gereken bir yer. Aynı zamanda Avrupada sadece 13 Milli Parkta bulunan PanParks sertifikalı Küre Dağları Milli Parkı da doğa turizmi açısından herkesin mutlaka görmesi gereken bir yer. Bu değerlerimizi daha iyi tanıtabilmek için bu fuarları önemsiyoruz. Şuanda turizm yatırımlarına hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

“Güzelcehisar projesi ile lav sütunları turizme açıldı”

Geçen hafta açılışı yapılan Güzelcehisar yürüyüş yolu projesiyle ilgili açıklamada bulunan Tunç, projenin yerinde bakıldığı zaman doğru bir iş olduğunun görüleceğini ifade etti. “Güzelcehisar’ın bağrına hançer saplandı” şeklinde projeyi eleştirilenleri şuanda Güzelcehisar’a giderek bir kez daha görmeye davet eden Tunç, “Geçen hafta Güzelcehisar’daki yıllık 80 milyon lav sütunlarının turizme kazandırılmasıyla ilgili projenin ilk etabının açılışını gerçekleştirdik. Yürüyüş yolları ve teraslarıyla 80 milyon yıllık lav sütunları dünyanın ve Türkiye’nin turizmine açılmış durumda. Herkesi Güzelcehisar’daki 80 milyon yıl önce oluşan lav sütunlarını görmeye davet ediyoruz. Her ne kadar birileri kamuoyu nezdinde bu çalışmamızı eleştirmişse de yapılan işin şuanda yerinde görüldüğü zaman ne kadar doğru bir iş olduğunu görmek mümkün.Güzelcehisar’a gelip projenin son şeklini görmeye davet ediyouz. şeklinde konuştu.

“Bartın’ı güzellikleriyle öne çıkaralım”

Bartın’ın güzellikleriyle ön plana çıkarılması gerektiğini dile getiren Tunç son olarak “Bartın’ı güzellikleriyle öne çıkaralım. Eksiklikleri varsa elbette giderelim. Ama şu güzellikleri öne çıkarmak hepimizin görevi. Bunun hiçbir siyasi tarafı yoktur. Memleket bizim. Ve bu güzellikler her yerde yok. Türkiye’nin turizm potansiyeli açısından Karadeniz’in en zengin bölgesi bizim bölgemiz. Bunu avantaja dönüştürmemiz lazım. Bartın Irmağıyla birlikte bu projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Bu fuarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Amasra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.