Öne Çıkanlar Cemal Akın Bartınspor Yılmaz Tunç Seyfettin Azizoğlu 30 Ağustos 3 Kasım 25 Kasım Ereğli

İşte Güzelcehisar Projesinin Ayrıntıları

Bartın Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan, BAKKA destekli Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesi ayrıntıları ortaya çıktı.

İlgili Foto Galeriye Git

BAKKA destekli Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesi:

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, Bartın Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Proje Başvuru Sahibi olduğu Bartın Üniversitesi (Proje İştirakçisi) ve Bartın İl Özel İdaresi (Eş Finansman-Proje İştirakçisi) ile gerçekleştirilecek TR81/16/KÖA/0042 kodlu Bartın İli Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesi” başvurusunu onaylamıştır.

Toplam proje bütçesi 2.313.737,52 TL. olup, 947.464,2 TL tutarında hibe ile desteklenmektedir. Kalan eş finansmanı 1.366.273,32 TL. İl Özel İdaresi tarafından karşılanacaktır.

Proje süresi 15 aydır

Projenin genel amacı doğal, tarihi ve kültürel açıdan potansiyel olan bölgelerde turizmin geliştirilmesine yönelik fiziki ve sosyal altyapı çalışmaları yapılarak bölgenin tanıtımına katkı sağlamaktır. Turizmi çeşitlendirmek yeni destinasyon ve İl’de katma değer oluşturmak amaçlanmıştır. Ayrıca, Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin bütüncül turizm planlamasına yönelik yöredeki yaşam kalitesini yükseltecek peyzaj uygulamaları gerçekleştirilecektir.

Projenin amaçları:

- Altyapı ve üstyapı inşaatları faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

1. Deniz üzerinde 70 m2 iskelenin yapılması: Alanın güneyinde Güzelcehisar sahilinin turizm ve rekreasyon çalışmasının bir parçası olan ve kara ile kayalık ada bağlantısını sağlayacak olan deniz üzerindeki iskele, aynı zamanda Lav Sütunlarının izlenmesi için turistlere imkan sağlayacaktır.

2. Ada üzerinde Yürüyüş Platformu yapılması: Ada üzerinde turistlerin konforlu bir şekilde yürüyebilmeleri, Lav Sütunlarını izleyip, fotoğraf çekimi yapabilmeleri amacıyla ahşap platform inşa edilecektir.

3. Kıyıda 290 m2 Festival Alanı oluşturulması: Lav Sütunlarının ulusal ve/veya uluslararası düzeyde tanıtımını sağlamak amacıyla Güzelcehisar sahilinde geleneksel Lav Sütunları Festivali’nin düzenlenmesi planlanmaktadır. Festival alanı olarak ahşap platform oluşturulacaktır.

4. Kıyıda 290 m2 Seyir Terası inşa edilmesi: Alanın kuzeyinde Lav Sütunlarının Güzelcehlsar kıyı peyzajı bütününde izlenebilmesi amaçlı ahşap Seyir Terası inşa edilecektir.

5. Kıyıda 850 m uzunluğunda ve 3 m genişliğinde ahşap Yürüyüş parkuru inşa edilmesi: Güzelcehisar Sahilinde Lav Sütunlarını tanıtmak amaçlı erişilebilirliğin sağlanması için plaj kullanımını engellemeyecek şekilde Ada - Festival Alanı - Seyir Terası arasında konforlu ulaşılabilirliği sağlayacak ahşap Yürüyüş Parkuru inşa edilecektir.

- Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin tanıtım materyalleri hazırlanacaktır.

- Yöredeki ekoturizm bilincini ve insan kaynakları kapasitesini artırmak amaçlı akademisyen ve uzmanlar tarafından yöre halkına eğitimler verilecektir.

- Akademisyenlerin ve uzmanların davet edilmesi ile geniş katılımlı bir Çalıştay düzenlenecektir.

- Lav Sütunlarının korunması ve turizme kazandırılması ile ilgili yapılan uygulamaları incelemek üzere Kuzey İrlanda’da Antrim Bölgesi’nde bulunan Devler Kaldırımı (Giant’s Causeway and Causeway Coast) UNESCO Dünya Miras Alanına Teknik Gezi düzenlenecektir.

Anahtar Kelimeler:
BAKKAGüzelcehisar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
harika 7 yıl önce

süper bir proje bölgenin dünyaya açılan kapısı olacak. turizm de zaman kavramı ortadan kalkacak kutluyorum. iyi şeylerde oluyor bartında

Avatar
Uysal DARCIN 6 yıl önce

10 ekim 2009 cumartesi
güzelcehi̇sar-bartin






tarih ve doğanın iç içe olduğu güzelcehisar denince akla "lav sütunları" gelir. bugün bilinen karadeniz dağ kuşağı, günümüzden 80 milyon yıl önce volkanların yer aldığı bir yay şeklinde idi. bölge derin bir vaziyette tetis okyanusu ile kaplıydı. anılan okyanus tabanının kuzey yönünde dalıp batması, her iki tabanın yerin derinliklerinde eriyip yüzeye çıkması sonucunda, bulgaristan sınırında başlayıp gürcistan'a kadar varan bir alanda, volkanlar serisine sebep olmuştur. volkanlardan akan lavlar soğuyup kristalleşerek kaya haline dönüşürken, soğuma ve katılaşmanın doğal sonucu olarak büzülmüştür. i̇şte bu büzülme kayada gerilim yaratmaktadır. bunun doğal sonucu olarak çatlaklar meydana gelmiş ve bu çatlaklar giderek büyümüştür. altıgen, beşgen ya da dörtgen biçimli bir yapıya dönüşen bu düzgün geometrik yapıya lav sütunu adı verilmektedir. güzelcehisar lav sütunlarının çapları dünyaya tanıtılmalı bunun yolu reklam ve güzel düşünülmüş

Avatar
GÖKSER ÇAĞDAŞ 7 yıl önce

yolunu yapmayi unutmayin

Avatar
öğrenci 7 yıl önce

ulaşım öğrenci için çok pahalı yapsanızda gidemeyiz