Tarihi Kemerdere Köprüsü Turizme Kazandırılıyor

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan tarihi Kemerdere köprüsünün restorasyonun 9 Mayıs 2017 tarihinde Karayolları 15.Bölge Müdürlüğünce Kastamonu’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

İlgili Foto Galeriye Git

Bartın-Amasra yolu üzerinde, Amasra’ya 3 Km. mesafedeki cevizlik vadisinde yer alan ve Roma döneminde inşaa edilen yolların bir parçası olan Kemerdere Köprüsünün, restorasyon projelerinin Koruma kurulu tarafından onaylandığını ve uygulama ihalesinin 9 Mayıs 2017 tarihinde yapılacağının belirten Milletvekili Tunç, önceki yıllarda Amasra ile Boztepe’yi birbirine bağlayan Kemere köprüsünün restorasyonunu tamamladıklarını, şimdi de Kemerdere köprüsün restore ederek, Amasra’ya ve turizme kazandıracaklarını söyledi.

Tarihi Kemerdere köprüsünün restorasyon uygulama işinin ihale sürecinin tamamlanmasının ardından 1 yılda tamamlanacağını belirten Milletvekili Tunç, Amasra’da tarihi eserlerin onarım ve restorasyonuna büyük önem verdiklerini, Amasra müzesinin onarım ve restorasyonunu 3 milyon lira ödenekle tamamladıklarını, tarihi kemere köprüsünü restore ederek yıkılmaktan kurtardıklarını, Fatih Camii restorasyonu ve çevre düzenlemelerini yaptıklarını bundan sonra da Amasra’da 3000 yıllık tarihi geçmişi geleceğe taşımak ve turizme kazandırmak için gerekenleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
AmasraKemerdere
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mıstafa 7 yıl önce

fotoğraf biraz uzaylı gören masum köylü modunda olmuş ama