630 Çift Muradına Erdi

2020 yılında Bartın'da 645 çift evlenmek için başvuruda bulunurken 630 çiftin nikahı kıyıldı.

İlgili Foto Galeriye Git

Bartın Belediyesi’ne başvurun 645 çiftin 630’unun nikahı, Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde veya istek üzerine nikah salonlarında gerçekleşti.  2020 yılında 645 çift evlenmek için başvuruda bulundu. Başvurulardan 15 tanesi nikah izin belgesi alırken, 630 çifte ise nikah cüzdanı verildi.

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Evlendirme Memurluğu tarafından 2020 yılında 630 nikah kıyıldı. Bir yıl içerisinde 645 nikah başvurusundan 630’una nikah cüzdanı verilirken, 15 çifte ise diğer illerde nikahın kıyılabilmesi için nikah izin belgesi  verildi.

630 nikah cüzdanı verilen çiftlerden 41’i diğer illerden alınan nikah izin belgesi  ile kıyılırken, 19’u da yabancı uyruklu vatandaşlardan oluştu. 1 Ocak 2020 ile dünya geneline yayılan COVID-19 salgınının Türkiye’de görülmeye başladığı 10 Mart 2020 tarihleri arasında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da 21 çiftin nikahını kıydı.

10 Mart 2020 tarihinde görülmeye başlanılan Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe ve hijyen kurallarını dikkate alan Bartın Belediyesi, nikah işlemlerini de bu tedbir kuralları çerçevesinde gerçekleştirdi.

İşlemleri Kısa Bir Süre İçerisinde Tamamlıyoruz

Çiftleri mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ailelerin davetlerine icabet edip nikâh ve düğün törenlerine katılarak çiftlerin sevinç ve heyecanlarına ortak oldu. Akın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Nikah kıymak amacıyla belediyemize müracaatta bulunan çiftlere, her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı Evlendirme Memurluğumuz tarafından gerekli evrakları teslim eden çiftlerin işlemleri kısa süre içerisinde tamamlanarak, nikahları kıyılıyor. Nikahlar çiftlerin isteklerine göre Bartın Belediyesi Sosyal Tesislerinde veya nikah salonlarında gerçekleştirildi.

“Tüm Nikahların Hayırlı Uğurlu Olmasını Diliyorum”

Davet edildiğimiz tüm nikah, düğün veya sünnet gibi programlara katılıp vatandaşlarımızın yanlarında olmaya çalıştık. Özellikle dünya evine giren çiftlerimizin mutlu anlarında yanında olmaktan, heyecanlarını paylaşmaktan ve nikâh akdini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duydum. 10 Mart 2020 tarihinde görülmeye başlanılan Koronavirüs salgınına kadar 21 çiftin nikahını kıydım. Toplamda da 630 çiftimize nikah cüzdanı verildi. 15 çifte ise diğer illerde nikahın kıyılabilmesi için nikah izin belgesi verilirken toplamda da 645 nikah başvurusu alınmış oldu. Tüm nikahların hayırlı uğurlu olmasını ve ömür boyu mutluluklar getirmesini diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.