Bartın'da Kandil Coşkusu
Bartın Halkı Kandil Gecesinde Manevi Bir Sevgi İklimi yaşadı

Peygamberimiz’in (sav) doğum gününün Mevlid Kandili’nde Vatandaşlar camilere akın etti. Bartın Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri’nin, İl Müftülüğü ve Anadolu İmam Hatip Lisesinin, Bartın İHL Camii birlikte gerçekleştirdiği özel kandil programı başta olmak üzere, tüm Bartın Camilerinde kutlanan kandil gecesinde camilere akın eden vatandaşlar, ellerini semaya kaldırıp bol bol dua etti. İHL camiinde düzenlenen kandil programında, Anadolu İHL Öğrencilerinin Yasin Suresini ve ilahileri okumaları adından Camii Müezzini İbrahim Demir ve İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Arif Tokkal tarafından Mevlid okundu. Bartın Üniversitesi İslami İlimler Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek’ın kandil dolayısıyla yaptığı sohbette Hz Muhammed’in adaleti üzerinde durdu.

Prof. Civelek, Yüce Allah’tan adil olmanın tüm özelliklerini alarak en yüksek adaleti kendinde toplayan Hz Muhammed’in bu güzel niteliği önce kendi yaşayarak insanlara en güzel örnekliği sunduğunu belirtti. Adaletin denge, uyum, düzen, bağışlama, vefa, iyilik, doğruluk, sebat ve benzer bir çok güzel huylarla ilişkisi olduğunu anlatan Dekan Civelek, Hz peygamberin zengin-fakir, işçi –patron, amir memur, akraba-dost gibi ilişkilerde adil davranarak en yüksek adalet örneği olduğunu söyledi. Gecede Cami İmam Hatibi Erdal Koşmaz, bu gece hürmetine okunan hatimler dolayısı ile yaptığı duygulu dua ardından, vatandaşlara zemzem ve çikolata dağıtıldı. Camide vatandaşların kandil tebrikleşmeleriyle program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Mevlid Kandili
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.