Öne Çıkanlar Çaycuma Kumluca Bartın Polisgücü Cemal Akın Çayaaltı 2012 Yılında Yapılacak Tarımsal Destekleme Çayırlar Çağdaş

Gözyaşlarıyla karşılandılar

BARTINLI HACILAR SEVİNÇ GÖZYAŞLARIYLA KARŞILANDILAR

Bartın’dan hacca giden hacı adayları görevlerini tamamlayarak Bartın’a döndüler. 116’sı diyanet, 73’ü özel şirket olmak üzere toplam 189 hacı adayının gönderen Bartın, son hacı kafilesini de dün karşıladı. Kapalı Pazaryerinde özel şirket tarafından hacca gidip gelen 40 kişilik hacı kafilesi yakınlarının ve akrabalarının sevinç gözyaşları arasında karşılandılar.

Bu yıl kutsal topraklara giden 116’sı diyanet, 73’ü özel şirket olmak üzere toplam 162 hacı adayı gönderen Bartın’da dönüşler kazasız belasız tamamlandı. Kutsal topraklardan dönüşleri heyecanla beklenen hacılar, yakınları tarafından hasretle ve büyük bir sevinçle karşılandı. İlk kafilesini 116, ikinci kafilesini 34, son kafileyi de 39 kişiyle gönderen Bartın’da ilk iki kafilenin dönüşlerinin tamamlanmasının ardından son kafilede dönüşlerini tamamladı. Artur Turizm Şirketi tarafından hacı adayı olarak giden ve hacı olarak dönen 39 kişi 45 günlük hac ziyaretlerinin ardından kapalı otopark önünde sevenleriyle kucaklaştı. 22 Aralık 2006 tarihinde hareket eden ve İslam’ın beş şartından biri olan Hac ibadetini yerine getirmenin, kutsal toprakları görmenin mutluluğunu yaşayan Hacı adayları, “O ibadeti yerine getirmenin mutluluğu anlatılmaz. Nasıl bir şekerin tuzun tadı tarif edilmezse bu duygunun da tarifi yok. Kutsal topraklara gidip gelmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ne mutlu bize ki bu sevinci yaşama, o duyguyu tatma şerefini elde ettik. Hac ibadetini tamamladıktan sonra ömrünüzde tertemiz bir sayfa açılıyor. Yeni doğmuş bir bebek gibi günahsız oluyorsunuz. Allah tüm Müslümanlara bu ibadeti yerine getirmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandılar.

bartin.info Arşiv

Anahtar Kelimeler:
DiyanetHac
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.