Öne Çıkanlar BAKKA Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun

AK PARTİ BARTIN MİLLETVEKİLİ YILMAZ TUNÇ'UN  MESAJI

Miraç, Peygamber Efendimizin Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükselmesidir. Recep Ayının 27. Gecesinde gerçekleşen bu mucize bütün kötü duygulardan ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye yükselişin ispatıdır. Miraç kandili gibi mübarek gün ve gecelerimiz manevi duygularımızın doruğa çıktığı, birlik ve beraberliğimizin, aramızdaki sevgi ve kardeşliğin pekiştiği, müstesna zamanlardır.  Bu müstesna zamanın iyi değerlendirmesi dileğiyle tüm halkımızın miraç kandilini kutuluyor, kandilin bütün insanlığa huzur getirmesi, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Milletvekili Yalçınkaya, Miraç Kandilini kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi M. Rıza Yalçınkaya, Miraç Kandili münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı. Milletvekili Yalçınkaya mesajında; “Bütün insanların huzur ve barış içerisinde yaşadığı, hiçbir insanın ayrımcılığa ve zulme uğramadığı, geleceğe huzur ve hoşgörüyü bırakabileceğimiz nice kandillere ulaşmak dileğiyle, tüm halkımızın Miraç Kandilini kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN AKIN'IN MİRAÇ KANDİLİ KUTLAMA MESAJI

Belediye Başkanı Cemal Akın, Miraç Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Akın, tüm İslam âleminin Miraç Kandilini kutladığı mesajında "Manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği bu kutsal gecede, yapılacak tüm duaların kabul olmasını diliyorum.  Miraç Kandili Allah'ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Bütün İslam alemi için iyi bir fırsat olan bu geceyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu gece tövbe ederek günahlardan arınmak ve bol bol dua etmek için büyük bir fırsattır.  Millet olarak, kültürümüzde önemli yer tutan kandil gecelerimizden biri olan Miraç Kandili ile çok müstesna bir geceye ulaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içerisinde olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Kartal, Miraç Kandili'ni Kutladı

Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, üç aylar olarak bilinen kutsal günlerin kandillerinden biri olan Miraç Kandiline kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Kartal yaptığı açıklamada, "Miraç gecesi, sevgili Peygamberimizin, bir gece Mescid-i Haram'dan, Yüce Allah'ın bir kısım ayetlerinin gösterilmesi için, çevresi mübarek kılınan Mescid-i Aksa'ya götürülmesi, oradan da zaman ve mekan unsurlarının aşıldığı bir makama ulaştırılması olayının cereyan ettiği gecedir. Kandil olarak adlandırılan geceler, ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır. Bu geceler, kendimizi ve yaptıklarımızı bir kez daha gözden geçirmek ve sorumluluklarımızı hatırlamak bakımından bir fırsat olarak düşünülmelidir. Dolayısıyla, Miraç Kandili de bu anlayışla değerlendirilmeli, anlam ve ruhuna uygun olarak, toplumsal huzur ve barışı sağlamaya yönelik gayretler sürekli artırılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, herkesin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin tüm insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını Cenâb-ı Hak'tan niyaz ediyorum" dedi.

TİMUR'DAN MESAJ

Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda;Miraç Kandilinin tüm islam alemi ve Peygamber Efendimiz için hayırlı ve kutsal bir gece olduğunu söyleyerek Miraç Kandilinin insanlar arasındaki hoşgörü,sevgi,barış,dostlukların gelişmesi temennisinde bulundu. Üç aylarda kutlanan Miraç Kandili Peygamber Efendimizin Cenab-ı Hakla buluştuğu kendisini dinlediği özel gecedir. Bu günde yüreğimizdeki kini ve nefreti temizlemeli çevremize karşı iyi davranmalı, kırgınlıkların kızgınlıkların unutulduğu bir gün olmasını ve hayırlara vesile olmasını dilerim dedi. Mehmet Emin Timur sözlerini şöyle sürdürdü; Böyle bir gecenin getireceği bolluk, bereket, mutluluk ve huzurun tüm İslam alemini ve ülkemizi sonsuz merhametiyle sarması dileğiyle kutluyorum dedi.

KARAMAN'DAN MESAJ

Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda; "Sevgili Peygamberimizin, Yüce Allah’ımızın huzuruna kabulü anlamına gelen, kutlu Miraç Gecesine ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Miraç bizlere, Cenab-ı Hakk’ın kullarına karşı sonsuz sevgi rahmet ve mağfiretini anlayabilme ve görebilme imkânı sunar. Miraç; fert, aile ve toplum olarak karşılaştığımız kötülüklerden kurtulmak için, Allah’ımızın kapısını yapacağımız ibadet ve dualarla çalmanın seçkin bir anıdır. “Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var” ayetine sımsıkı sarılarak, bu mübarek gecede; daha güzel bir dünya, daha erdemli daha esenlikli, barış ve huzur dolu bir dünya ve hayat için bol bol dua etmeliyiz. Bu düşüncelerle; başta Kozcağız’lı hemşehrilerim olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın ve bütün İslam aleminin, mübarek Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

ARSLAN: TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİN MİRAÇ KANDİLİNİ KUTLUYORUM

AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Miraç Kandili kutlama mesajında, "Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanlar'ın inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir" dedi. Arslan, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, kandillerin, insanların gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel geceler olduğunu kaydetti. "Aziz milletimizin asırlardan bu yana büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladığı mübarek Miraç Kandili de böyle bir gecedir. Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanlar'ın inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Dünyanın ve insanlığın geleceği için, maddi refah ve ekonomik kalkınma mücadelesi kadar, manevi ve kültürel değerlerin muhafazası da hayati önem taşımaktadır. Bütün insanlığın selameti için iyiliği, barışı, dostluğu, kardeşliği, paylaşmayı ve merhameti yüceltmek için çalışmalıyız. İnanıyorum ki, bu kandil gecesi, insanımızın gönlünde bu yönde bir meşale tutuşturacak, kaybolmaya yüz tutan manevi değerlerimizin hatırlanmasına vesile olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin, Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, milletçe, birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içerisinde olmasını diliyorum." dedi.

SEZAİ BİLGİN'İN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, Miraç Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Bilgin mesajında Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gecede, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) 'in, Allahü Teâlâ'nın huzuruna kabulü anlamına gelen kutlu Miraç gecesinin idrak edileceğini belirterek bu gecenin tüm İslam alemi ve Türk Milleti için hayırlara vesile olmasını diledi.  Bilgin "" Miraç, Peygamber Efendimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Bu gecede farz kılınan ve bizzat Peygamberimiz tarafından müminlerin miracı olarak nitelendiren namaz da, iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder.Değerli halkımızın, feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandilini tebrik eder, bu gecenin tüm İslam âlemi ve Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğine, sevgi ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olmasını, mutluluk, huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim" dedi.

MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI KABASAKAL'IN KANDİL MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) Bartın İlçe Başkanı Avni Kabasakal Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kabasakal, bu kutsal geceler vesilesiyle insanlara kendini yenileme, ümitlerini tazeleme ve geleceği planlamak için fırsatlar sunulduğunu söyledi. Kabasakal  "Manevi feyzin yoğun şekilde yaşandığı şefkat, merhamet ve insani duyguların öne çıktığı kandil geceleri, bir başlangıç olarak görenler için belki de iki cihanda kurtuluşa erme vesilesi olacaktır. İçinde pek çok hikmet ve sırrı barındıran Miraç Kandili, Hz. Muhammed'in (S.A.V) Mescid-i Haram'dan Mescid'i Aksa'ya yaptığı hikmet dolu yolculuk ve huzura kabul edilişin sırrı üzerinde düşünüldüğünde müminlere namaz ile adeta bir imtiyaz tanınmış, yaşamın her anında Yüce Allah'ın huzuruna erebilmenin ayrıcalığı inananlara verilmiştir.  İnsanlığın ihtiyaç duyduğu barış, şefkat, hoşgörü bu geceler ile doruğa ulaşmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle değerli Bartın halkının ve tüm İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor bu gecenin tüm insanların huzur, mutluluk ve barışına vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum" dedi.

NURAN AKMAZ'IN KANDİL MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) Bartın Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kadın Kolları Başkanı Akmaz;"Manevi duygularımızı yoğun bir şekilde yaşadığımız kutsal günlerimizde, sevgi, hoşgörü, dayanışma ve paylaşım değerlerimizin her zaman yüreklerde kalmasını arzu ediyorum. Bu duygularla, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in, Allahü Teâlâ'nın huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç gecesinin, insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın ve bütün İslam aleminin kandillerini tebrik ederim" dedi.

TSO BAŞKANI CİHAT ÇAKIR'DAN MESAJ

Birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının yoğunluk kazandığı, huzur ve esenliklerle bezeli günlerin başladığı , Bu manevi atmosfer içerisinde Berat Kandili, Ramazan ayını, ve Kadir geceleri gibi ulvi zaman dilimlerini inşallah yine hep birlikte idrak edeceğiz. Bu mübarek gecede Yüce Allah'a açılan ellerin ve yapılan duaların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz eder, İslam aleminin ve tüm Bartın Halkının Miraç Kandili'nin hayırlara vesile olmasını dilerim. Yönetim Kurulu Başkanı

Anahtar Kelimeler:
Miraç Kandili
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.