Aşırı hızdan şikayetçiler

Araç sürücülerinin, aşırı hız yaptığına dikkat çeken Karşı Mahalle halkı topladıkları imzalı dilekçeleri Bartın Valiliği İl Trafik komisyonu’na göndermeye hazırlanıyor. Gerekli düzenlemenin yapılarak, öğrenci ve yayalar için hız kesici önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, yaya kaldırımının olmaması nedeniyle hız yapan araçların özellikle çocuklar ve yaşlılar için büyük tehlike oluşturduğunu ifade ediyor. Karşı mahalle ve kavlaklık mahallesinde yoğun geçen yol yapım çalışmaları sonrasında, bazı motorsiklet ve araç sürücülerinin hız yapması nedeniyle yollara hız önleyici önlem alınmasını isteyen Vatandaşlar, yeni yapılan son derece düzgün yollarda hızlı giden sürücülerin sebep olduğu ciddi trafik kazalarının artmasından endişe ettiklerini, aynı güzergahta önceki yıllarda 3 çocuğun ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının meydana geldiğini söylediler. Vatandaşlar ilgili makamların modern hız kesici önlemler almasını istiyor. Öğrencilerin yoğun olarak kullandıkları kavlaklık ve karşı mahalle güzergahı ile birlikte bu konunun büyük önem taşıdığını belirten vatandaşlar, yapılması çok zor olmayan bu uygulamanın biran önce hayata geçirilmesini istiyor.

OKUL ÖNLERİNDE DE ÖNLEM ALINMALI

Kozcağız’ın yaya ve araç trafiği bakımından yoğun olan bölgelerinde de araç sürücülerinin yavaşlamasını sağlayacak önlemler alınması isteniyor. Öğrencilerin okul giriş ve çıkışlarında okulların bulunduğu caddelerde karşıdan karşıya geçerken kaza riski ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren öğrenci velileri ise özellikle okul önlerinde araçları yavaşlatacak önlemlerin alınması gerektiğini belirterek ilgilileri bu konuya hassasiyet göstermeye davet etti.

KOMİSYON KARAR ALMALI

İl trafik Komisyonu'nun konuyla ilgili kısa süre içerisinde karar alarak araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu Kavlaklık ve karşı Mahalle güzergahında hız kesici önlemler alınması konusunda karar alması bekleniyor. Valilik, Belediye ve Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin konuya hassasiyet göstermesini isteyen vatandaşlar, araçların yavaş seyretmesini sağlayacak önlemlerin alınması ile birlikte kaza ve can güvenliğini tehdit edecek trafik ihlallerinin en aza ineceğini düşünüyor.

H.Karaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.