Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

Bir Taşfırın da Ağdacı'ya

BİR TAŞ FIRINI DA AĞDACI MERKEZ SOKAK’A YAPILIYOR

Bartın Belediyesi bir taş fırını da Ağdacı Mahallesi’ne yapmak üzere çalışma başlattı.

Ağdacı Mahallesi Merkez Sokak’ta başlatılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın „Geleneklerimizi ve yöresel lezzetlerimizi yaşatmak için mahallerimize yaptığımız taş fırınlardan bir tanede Ağdacı Mahallesi Merkez Sokak'a yapıyoruz“ dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın kentte bir geleneği daha yaşatmak için Orduyeri Mahallesi‘ne, Kemerköprü Mahallesi’ne ve Ağdacı Mahallesi Gaffar Sokak’a taş fırınlar yaptıklarını bu kapsamda bir taş fırını da Ağdacı Merkez Sokak’a da yaparak bu noktada da imece usulü yapılan yöresel lezzatleri yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.

Açıklamasında daha önce Karaköy Mahallesi'nde başlattıkları taş fırını çalışmalarının da devam ettiğini belirten Başkan Akın „Belediye olarak bir taraftan daha modern, daha güzel, bir Bartın için hizmet vererek vatandaşlarımız için hayatı kolaylaştıran çalışmalar gerçekleştirirken bir taraftan da tarihi ve kültürel güzellikleri ön plana çıkararak geleneksel değerleri yaşatacak çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda kentimizde bir geleneği daha yaşatmak için daha önce Orduyeri Mahallesi ve Kemerköprü Mahallesi’ne yaptığımız taş fırınlardan sonra bir taş fırında Ağdacı Mahallesi Gaffar Sokak’a yaptık. Karaköy Mahallesi’nde başlattığımız çalışmalar da hızla sürerken bir fırın da Ağdacı Mahallesi Merkez Sokak’ta yapmak üzere hazırlıklara başladık. Çalışmalar tamamalandığında burada da hanımlar bir araya gelip imece usulü hazırlayacakları baklava ve börek gibi birbirinden lezzetli yiyecekleri pişirecekler” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cemal AkınAğdacı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
öğrenci 10 yıl önce

bartın belediyesi ağdacı için altyapı üst yapı yaptık sorun yok diyor yalan belge gösterilsin ağdacı belediyeye temizlik vergisi ödüyor lağım ve kanalizasyon yol boylarına akıyor sinekten durulmuyor yani altyapı yok sadece fırın yapmak kaldırım boyamak bu iş değil, yağmur suları anayolu kapatıyor yine vatandaş yağmur yağdığında taşkın suyu ile tehlike altında nerede yağmur suyu hattı ağdacı yol devamında su akan kanallar tıkalı neden temizlen miyor nerede belediye insanları kandırmayın gerçek bunlar üyorlar ağdacı belediyeye

Avatar
öğrenci kardeş sen yenisin galiba 10 yıl önce

ağdacı yeni mahalle oldu köydü orası bi kaç sene önce o kaldırımlar yoktu. asfalt yoktu, gördüğün o parklar yoktu. belediye daha geçen hafta tüm ekipleriyle ordaydı. googledan bak. insanlar ne istediyse yapıldı kanalizasyon hatları, atık su hatları.. eğer sıkıntın varsa söyle başkana yapılmazsa konuş.. ya da yaz bi dilekçe.. secim zamanı birilerine destek için insanların alın terine çamur atma..