İnkumu'nda Cankurtaran Sayısı 11'e Çıktı

Bartın Belediyesi tarafından tatil sezonunun açılmasıyla birlikte denize girecek olan vatandaşlar için güvenlik önlemleri alındı. Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Cankurtaran ekibi göreve başladı.

İlgili Foto Galeriye Git

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Cankurtaran ekibi, tatil sezonunun başlamasıyla birlikte göreve başladı. Haftanın 7 günü saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında görev alacak olan 11 kişilik ekip, 1 jet ski ve 2 Zodyak bot ile görev yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi olarak İnkumu tatil beldemizde, yaşanabilecek boğulma vakalarına karşı her türlü tedbiri almış durumdayız. Cankurtaran personellerimiz, deniz ulaşım araçlarımız, tüm sahil boyunca yerleştirdiğimiz şamandıralar ve can simitleriyle olumsuz bir durum yaşanmasın diye tüm önlemlerimizi aldık.

Bu yıl boğulma vakalarına karşı yıl 6 olan cankurtaran sayımızı 11’e çıkardık. Aynı zamanda vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkili şekilde ulaşmak ve kontrolü sağlamak için 2 Zodyak botumuzun yanında birde jet ski kullanıyoruz. Ayrıca kumsaldaki gözetleme kulelerimiz yürüyüş yolu üzerindeki çay bahçelerinde, şezlongcularda ve belirli esnaflarımızda zimmetli iplere bağlı can simitleri hazır tutulmaktadır. Tüm bunların yanı sıra şiddetli çeken akıntılara karşı uyarı ve güvenlik anlamında tedbir olarak denizde vatandaşlarımızın kullanabileceği güvenli bölümü belirleyip 2 kilometre boyunca şamandıralar yerleştirdik. Tüm önlemlere rağmen tonlarca ağırlıkları bile kolaylıkla oynatabilen aşırı dalgalar ve sinsi çeken akıntılar her zaman güvenlik riski oluşturmaktadır. Bu sebeple tatil beldemiz İnkumu’nda ikamet eden değerli halkımız ve tatilini geçirmek için günübirlik gelen değerli vatandaşlarımızın denizin aşırı dalgalı olduğu zamanlarda denize girmemeleri gerekmektedir. Denizin tehlikeli olduğu durumlarda çekilen kırmızı bayrak ile İnkumu Jandarma güvenlik güçlerimizin uyarılarının dikkate alınması ve Belediyemizin anonslarına riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
İnkum
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.