Öne Çıkanlar İsmail Toksöz TÜİK Kastamonu Hema Deniz KIRAL Tiyatro Burcu Karalı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi

Kayıp Kızkardeşleri Bulan İtfaiye Erine Hediye

Bartın'da Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın'ın Kaman köyünde fındık bahçesine giderken kaybolan 2 kardeş için başlatılan arama kurtarma çalışmalarına görevli olmamasına rağmen gönüllü olarak katılan ve Pelin Kaya (9) ile kardeşi Şeyda Kaya (7)’nın bulunmasını sağlayan Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli Recai Soytürk’e göstermiş olduğu duyarlılık ve fedakarlık için teşekkür etti.

İtfaiye Personeli Recai Soytürk’ü makamında ağırlayan Başkan Akın, olay anıyla ilgili Soytürk’ten detaylı bilgi aldı. Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve İtfaiye Müdürü Mustafa Kanmaz’ın da hazır bulunduğu sohbetin sonunda Akın, İtfaiye Personeli Soytürk’e çiçek ve hediye taktim etti. 

“Duyarlılık ve Fedakarlığı İçin Teşekkür Ediyorum”

Akın, konuyla ilgili açıklamasında; “Bizim itfaiye ekibimiz çok tecrübeli. İtfaiye Müdürümüz Mustafa Kanmaz’ınönderliğinde önemli çalışmalara imza atıyoruz. Belediye personelimizin almış olduğu eğitimler meyvesini veriyor. Personelimizin başarılı hizmetlerinde ki katkılarını görüyoruz. Bunu son yaşadığımız olayda bir kez daha gösterdik. Geçtiğimiz günlerde Kaman Köyü’nde kaybolan iki kardeşin arama kurtarma çalışmalarına görevli olmamasına rağmen gönüllü olarak katılan ve kayıp olan Pelin ve Şeyda kardeşleri uyurken bularak görevlilere haber veren İtfaiye personelimiz Recai Soytürk’e göstermiş olduğu duyarlılık ve fedakarlığıiçin teşekkür ediyorum. Sayın Müdürümüzü tebrik ediyorum. Allah bir daha böyle olaylar yaşatmasın. İki yavrumuzun Allah bahtlarını açık etsin” şeklinde ifade etti. 

“Allah’a Hamd Olsun ki Sağ Salim Ailelerine Teslim Edildi”

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli Recai Soytürk ise açıklamasında; “Kaman Köyü’nde iki çocuğumuz kaybolduğu haberini aldık. Ben Dallıca’da oturduğum için söz konusu bölgeyi yakından biliyorum. O nedenle görevli olmamama rağmen olay yerine giderek arama kurtarma çalışmalarına destek verdim. Yangın kulesi tarafına gidebileceklerini düşünerek, söz konusu bölgeyi tamamen taradık. O bölgeyi de gezebilmek yaya veya motorla mümkün. Yorgunluktan kulede uyuyup kalan çocuklarımızı bulduk. Allah’a hamd olsun ki sağ salim ailelerine teslim edildi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bartun 3 yıl önce

bu arkadaşimizin bulduğunu düşünmek ve sadece onu ödüllendirmek ne kadar saçma. bu iş takım halinde olur. diğer arkadaşlar farklı alanları tarayıp alanı daraltmamış olsaydı hemen bulunacak mıydı? göstermelik işler...