Öne Çıkanlar Cemal Akın Bartınspor Bartın Üniversitesi Yılmaz Tunç Ereğli Bursa Bartın Belediye Başkanı 3 Kasım

Meclis Afetin Yaralarını Saracak
İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Kenan DURSUN Başkanlığında 01/09/2016 Perşembe günü saat 15:00 da toplandı. 

5 gündem maddesi ile  başlayan ve 2 maddenin daha eklendiği birleşimde Başkan Dursun, Amasra ve Kurucaşile İlçelerinde 12-13 Ağustos 2016 tarihlerinde meydana gelen sel afeti ile ilgili yaptığı açıklamasında öncelikle bölgeye yaptıkları ziyaret esnasında bölge halkına  geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyledi. Ayrıca her iki İlçe Merkez ve köylerinde yaşanan yoğun yağışlar sonucu meydana gelen hasarların boyutlarını yerinde gördüklerini, özel idaremizin sorumluluk alanındaki hasar tespitlerinin yapıldığını bu kapsamda 7 adet köprünün yıkıldığını, 15 adet menfezin çöktüğünü, 70 km uzunluğundaki asfaltın bertaraf olduğunu,  su şebekeleri ile depoların büyük hasar gördüğünü meydana gelen heyelanların bazı köylerde büyük bir yıkıma neden olduğu yapılan tespitlerle de zararların tazminine ilişkin gerekli raporların da hızlı bir şekilde hazırlandığını ve ilgili birimlere ulaştırıldığını söyledi. Meydana gelen böylesine büyük bir afetin yaralarının sarılmasının son derece önemli olduğunu meclis olarak bu çerçevede atılabilecek her türlü adımı da atmaktan geri durmayacaklarını söyledi Meteoroloji verilerine göre 500 yıllık yağış ortalamalarının üzerinde yağış alan bölgede ilk günden itibaren ulaşımın kesildiğini, Kurucaşile İlçesine ulaşabilmek için Karayolları, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlükleri ve İl Özel İdaresinin tüm ekip ve ekipmanlarının yürüttüğü çalışmalar ile kısa sürede ilçeye bağlantının sağlandığını, bununla birlikte ilçelerin köylerinde meydana gelen heyelanların bertaraftı için çalışmaların da hızlandırıldığını açıkladı. Özellikle bu kapsamda yürütülen çalışmaların Bartın’ın önceliği haline geldiğini ifade ederek, gece gündüz demeden fedakarca arazide çalışmalara katılan tüm kurumlarımızın müdürleri ve çalışanlarına yürekten teşekkür ediyoruz dedi. Yine afet gününden bugüne tüm kurumların bölgeye konuşlanmasındaki koordinasyonu sağlayan Sayın Valimiz Nusret DİRİM’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz diyerek yaşanan afetin boyutlarını bizzat Sayın Başbakanımıza ileterek zarara uğrayan esnaflarımızın yaralarının sarılmasına katkı sağlayan Milletvekilimiz Sayın Yılmaz TUNÇ’a da göstermiş olduğu gayret ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz dedi.  Başkan Dursun ayrıca tüm kurumların üzerine düşen görevi yerine getirmesiyle birlikte bölgede önemli mesafenin kat edildiğini ama oluşan hasarların boyutlarının büyüklüğü ve coğrafyanın getirdiği zorluklar nedeniyle bazen zamana ihtiyaç duyulabileceğini de belirterek, her şeyden önce yaşamı zora sokacak sıkıntıların hızlı bir şekilde giderilmiş olmasının herkes için sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Devamında Başkan, buna benzer doğal afetlerin tekrar yaşanmaması temennisinde bulunarak, meclis olarak ta bölge halkına tekrar geçmiş olsun dileklerini ifade etti. 

Ardından 5 gün sürecek Eylül ayı meclis toplantılarında başta Amasra ve Kurucaşile’de yaşanan sel afetinde meydana gelen hasarların giderilmesi ile ilgili çalışmalar olmak üzere yine diğer gündem maddeleri üzerinde alınacak olan tüm kararların şimdiden Bartın’ımıza ve özel idaremize hayırlı olmasını diliyorum dedi. 

Meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantıda geçen aydan havaleleri gerçekleştirilen dosyaların komisyon raporlarının Meclis Başkanlığına ulaştığını söyledi. İlk gündem maddesi olarak da   ‘Kilitli Parke Taşı Yol Yapım Projesi’’nin 2016 Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınması ile ilgili dosyanın Plan ve Bütçe Komisyonu raporunu okuttu. 

Dosya ilgili bilgi açıklamasının ardından Meclisin oylarına sunarak projenin oybirliği ile Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınmasına karar verildiğini söyledi.  

Başkan gündemdeki diğer dosyalar hakkında da bilgilendirme yaparak ‘Eğitim Tesisi Tahsisi’, ‘Bakım Evi Tahsisi’, ‘Sürekli İşçi Kadrosu İhdası’ ile ‘Köy Yolları Yönetmeliği’ konuları ile ilgili komisyon raporlarının görüşüleceğini belirtti. Yapılan çalışmaların Bartın’ımız için hayırlı olmasını diliyorum diyerek Birleşimi kapattı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.