Öne Çıkanlar Bartın Valisi KDMP İsmail Toksöz Burcu Karalı Tiyatro Kastamonu Karabük TÜİK

Özel İdare'den sitemize teşekkür

Bartın İl Özel İdaresi'nden Genel Sekreter İbrahim KAYIŞ imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bilindiği üzere İlimizde 14.01.2012-23.01.2012 ve 30.01.2012-03.02.2012 tarihleri arasında meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle, vatandaşlarımızın etkin kış şartlarından kaynaklanan mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla başta Sayın Valimiz Başkanlığında İl Özel İdaremiz, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, 112 Acil Yardım Servisi, Türk Telekom İl Müdürlüğü, BEDAŞ, diğer, Jandarma, Diyaliz Merkezleri ve bütün köy Muhtarlarımızla devlet vatandaş işbirliğinin güzel bir örneğini göstererek bugün tarihi itibariyle karla mücadelede başarılı bir yönetim ve organizasyon sağlanmıştır.

İlimizi etkileyen kötü hava şartları nedeniyle bazı yerlerde yer yer kar kalınlığı 80-125 cm civarında olmuş ve İlimize bağlı köy yollarının tamamı yoğun kar yağışı nedeniyle kapanmıştır.

Sayın Valimiz in Olurları ile yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla İdaremiz bünyesinde İl Özel İdaresi Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi (ÖZKARKOM) oluşturulmuştur.

Karla mücadele için 50 personelden oluşan, beraberinde 9 Greyder, 2 Beko-Loder, 3 Damperli Kamyon, 2 Kar Bıçaklı Kamyon, 3 Pikap ve 1 Yükleyici olmak üzere toplam 22 adet makine ve vasıtayla 24 saat çalışma esasına dayalı, 16 Ekip oluşturulmuştur. Karla mücadele ekiplerimizce adeta kontak kapatmadan geceli gündüzlü hizmet verilmiştir.

Ekiplerimiz, yukarıda belirtilen tarihler arasında kar mücadelesi kapsamında açılan Köy Yolu ve Kapanan Köy Yolu Adedi, daha önce açılan ve tekrar kapanan ve yine açılan köy yolları olarak: 668 köyde toplam 4265 km karla kapanan yolu ulaşıma açmışlardır.

Çalışmalar esnasında 112 Acil Yardım Servisi ile irtibata geçerek çok sayıda acil hastalarımızın bulundukları yerlerdeki kapalı yolları açarak hastalarımıza sağlık hizmetinin ulaşmasını sağlamış olup, sağlık ekiplerinin ulaşamadıkları noktalardaki hastaların bizzat İdaremize ait Cip-4X4 Pikap gibi araçlarla hastaneye ulaşmaları sağlanmıştır.

Diyaliz Merkezlerimizle irtibatlı çalışılarak 14.01.2012-23.01.2012 ve 30.01.2012-03.02.2012 tarihleri arasında 88 adet diyaliz hastamızın bulunduğu yerlerdeki yollar açılarak diyaliz merkezlerine tedavileri yapılmak üzere ulaştırılması sağlanmıştır. Muhtelif köylerde bulunan vatandaşlarımızın yakınlarını kaybetmesi sonucu 23 adet cenazenin bulundukları yerlerde kar temizleme çalışması yapılarak bu acılı günlerinde devletimizin vatandaşın yanında olduğu bir kez daha hissettirilmiştir.

Yoğun kar yağışı nedeniyle, mağdur olan vatandaşlarımıza 24 saat hizmet veren ÖZKARKOM (İl Özel İdaresi Karla Mücadele Koordinasyon Merkez)’inde görevli İdare yöneticisi ve karla mücadele Ekiplerimizin yapmış olduğu hizmetlerinin vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi ve objektif olarak anında görsel ve yazılı basına aktarılması, Bartin.info olarak konuya duyarlılık ve katkılarınızdan dolayı size ve şahsınızda tüm Bartin.info çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.