Devrekli Şehidi 10 bin hemşehrisi uğurladı

Şehit Okan Korkut'un cenazesi Devrek Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde Karşıyaka Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada dua edildi, helallik alındı. Bu sırada şehidin babası inşaat ustası Necati Korkut, evli ablası Gülcan Başpınar, güçlükle ayakta durabilrdi. Şehidin cenazesi konvoy eşliğinde cenaze töreninin yapılacağı Devrek Yeni Camii'ne götürüldü. Türk bayrağı açan grup 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Şehidim hakkını helal et bize' sloganları attı. Kent merkezinden askerlerin omzunda cenaze camiye getirilirken yolda bir çok kişi gözyaşlarını tutamadı.

SİLAH ARKADAŞI TABUT ÜZERİNE MERMİ KOYDU

Cenaze törenine katılmak için çatışma bölgesinden gelen silah arkadaşları da gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döken bir arkadaşı tabutun üzerine Türk bayrağında bulunan yıldızın üzerine mermi koydu. Arkadaşlarının intikam yemini ettiği ve bu yüzden tabuta mermi koydukları öğrenildi.

Şehit uzman çavuş Okan Korkut'un tabutu başında nöbet tutan silah arkadaşlarının oldukça üzgün oldukları görüldü. Ardından ağabeyi Gökhan Korkut ve babası Necati Korkut cenazenin başına gelerek gözyaşı döktü. Kardeşinin tabutuna sarılarak öpen Gökhan Korkut, "O benim her şeyimdi. Kardeşim toprağa gitti. Şerefsizler nereye gitti?" diyerek feryat etti.

Şehidin annesi Neriman Korkut'u ise oğlunun silah arkadaşları elin öperek teselli etmeye çalıştı. Cenazede fenalaşan Neriman Korkut, sağlık ekipleri tarafından ambulansa alındı.

10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Cenaze namazına Vali Ali Kaban, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, 3'üncü Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Ali Kalyoncu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenaze törenindeki vatandaşlar da gözyaşlarını tutamadı.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda kalabalığın arasından cenaze aracına konuldu. Şehit Okan Korkut'un cenazesi Yılanlıcakuz Köyü götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

DHA

Anahtar Kelimeler:
DevrekŞehitOkan Korkut
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.