Kayseri'den Zonguldak'a Acı Haber

KAYSERİ'de bombalı terör saldırısında komando er 22 yaşındaki Kenan Döngel'in şehit olduğu haberi Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'deki baba evini yasa boğdu.

İlgili Foto Galeriye Git

6 aylık asker şehit Kenan Döngel'in, ilçede bir boru fabrikasında işçi olan babası Özcan ve annesi Şehime Döngel'in, 'Oğlunuz yaralı' denilerek Kayseri'ye çağırıldığı öğrenildi. Döngel çiftinin Kayseri'ye hareket etmeleri ardından Kışla Mahallesi Yıldız Sokak'taki evinin balkonuna Türk Bayrağı asıldı. Kenan Döngel'in kardeşi Mertcan, gözyaşlarına boğuldu. Mertcan'ı yakınları teselli etmeye çalıştı.

Rivanur adında bir kardeşi daha olduğu öğrenilen Kenan Döngel'in, Isparta'daki acemi eğitiminden sonra Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini sürdürdüğü belirtildi. Askere gitmeden önce berber dükkanında kalfalık yapan Kenan Döngel'in, özel harekata başvuru işlemleri için çarşı izinine çıktığı öğrenildi. Kenan Döngel'in babasının Sinop, annesinin Zonguldak Ereğlili olduğu, cenazesinin nerede toprağa verileceğinin henüz belirlenmediği bildirildi.

CENAZESİ ZONGULDAK'TA

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan er Kenan Döngel'in cenazesi, askeri uçakla memleketi Zonguldak'a getirildi. Şehidin cenazesini Zonguldak Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeci, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, yakınları ve çok sayıda kişi karşıladı. Şehidin babası Özcan ve annesi Şehime Döngel, askeri uçakla oğullarının tabutuyla birlikte geldi.

Yapılan duanın ardından şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu uçaktan indirilip askerlerin omzunda cenaze aracına götürüldü. Şehidin cenaze aracındaki tabutuna sarılan anne Şehime, baba Özcan, kardeşi Mertcan ve kız kardeşi Rivanur Döngel gözyaşı döktü. Annesi Şehime Döngel, "Mavişim beni bırakıp nereye gidiyorsun? Allahım bu acıya nasıl dayanırım. Yavrum geldin mi yavrum" diye ağıt yaktı.

Şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Ereğli İlçesi'ne götürüldü.

DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NEBAHAT 7 yıl önce

ALLAH ocaklara ateş düşürenlerin ocaklarına mislisiyle ateş düşürsün İNŞALLAH başımız sağolsun şehidimizin mekanı cennet olsun nur içinde yatsın İNŞALLAH şehidimiz şehidimizin yakınlarınıda sabır uzun ömürlerler versin İNŞALLAH AMİN