Bartın'da Zehirlenen Öğrenci Sayısı 145'e Yükseldi
Bartın'da yemekten zehirlenen öğrenci sayısı 145'e yükseldi

BARTIN'da, taşımalı eğitim yapan 6 okulda dağıtılan öğle yemeğinden yiyerek zehirlenen ve hastanelere başvuran öğrenci sayısı 145'e yükseldi. Vali Seyfettin Azizoğlu, 12 öğrencinin yataklı serviste tedavi gördüğünü, hayati tehlikesi bulunan öğrenci olmadığını söyledi.

Bir yemek firmasının yemek dağıttığı Sütlüce, Gürgenpınarı, Fatih, Kızılelma, Şiremirçavuş ve Esenyurt ilk ve orta okullarında eğitim gören öğrenciler, dün öğlen etli pilav, patates ve yoğurttan oluşan menüden yedikten sonra akşam evlerinde rahatsızlandı. Aileler, yüksek ateş, mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetiyle çocuklarını kentteki hastanelere götürdü. Öğrenciler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alındı.

VALİ ZİYARET ETTİ

Vali Seyfettin Azizoğlu, sabah Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören öğrencileri ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Vali Azizoğlu, hastanelere 7-12 yaş grubunda 145 öğrencinin başvurduğunu, bunlardan 12'sinin yataklı serviste tedavi gördüğünü söyledi. İlgili tüm uzman hekimler ve idari sağlık personelinin çağırılarak tamamı müşahade altına alınan öğrencilerin tedavilerinin eksiksiz yapıldığını, hasta yakınlarının bilgilendirildiğini aktaran bartin.info Vali Azizoğlu, şöyle dedi: "İl dışına herhangi bir sevk yapılmamıştır. Muhtemelen yedikleri öğle yemeğinden kaynaklandığı düşünülen besin zehirlenmesi ön tanısı ile tedavileri yapılan çocuklarımız taburcu edilmeye başlanmıştır. Halihazırda hayati tehlikesi bulunan çocuğumuz bulunmamaktadır."

Vali Azizoğlu, kentte 4 bin öğrencinin taşımalı eğitim gördüğünü, ancak besin zehirlenmesi olayının bir firmanın yemek verdiği toplam 1099 öğrencinin eğitim gördüğü 6 okulda görüldüğünü kaydetti. Dağıtılan yemekten numune alındığını hatırlatan Vali Azizoğlu, olayla ilgili idari ve adli soruşturmanın başlatıldığını belirtti.

Ayhan ACAR (DHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hacı 8 yıl önce

yetkili arkadaşlar bu yemek ticareti yapan firmalar kontrol edilmeli