Akın: Bilmeden yapılan yorumlar fitne fesattır

Ulupınar'dan 32,2 km.lik mesafeden Bartın'a gelen içme suyu ile ilgili bilgiler de veren Başkan Akın "Bu isale hattı 1984-85 yıllarında Amasra-Bartın grup içme suyu olarak ihale edilmiş ve 1990 yılında işletmeye alınmıştır. Bu hatta 1990-2000 yılları arasında 250, 2000-2009 yılları arasında 50, 2009'da göreve başladığımızdan bu güne 2,5 yılda da 9 kez su kesintisi yapılmıştır. 9 su kesintisinin 5'i planlı ve önceden halkımıza haber verilerek yapılan bakım ve onarım, 4'ü ise anı patlamadan kaynaklanan arızalardır. Hattımızın şu anda 22 km.lik kısmı çelik, 10,2 km.lik kısmı ise asbestli borulardır" dedi.

Su kesintisi için halktan bir kez daha özür dileyen Başkan Akın "Hiçbir belediye başkanı su kesintisinden memnun olmaz. Ayrıca o anda meydana gelen patlak için "ne yapalım" ifadesini kullandık ama bu yatıyoruz anlamına gelmiyor. Ekiplerimiz geceli gündüzlü çalıştı ve suyu en kısa sürede şehre verdi. Ayrıca bu 32 km.lik hatta bir arıza meydana geldiğinde suyun tahliye edilmesi 4 ile 7 saat arasında gerçekleşiyor. Arıza bir dakikada giderilse bile tekrar suyun verilip şehre ulaşması bir o kadar saat daha zaman alıyor" dedi.

Bartın'ın alternatif su kaynağı olmadığını da kaydeden Başkan Akın "Ulupınar'dan gelen su hattımızın bir kısmı baraj çalışması nedeni ile baraj altında kalacak. Bu kısım için DSİ'nin projesini bekliyoruz. İkinci su isale hattı için İller Bankası ile gerekli görüşmeler yapılıyor.Yine DSİ'nin 1000 günde 1000 gölet kampanyasından yararlanarak Kaman Bölgesi'ne gölet yapılması için girişimlerimiz var. Daha on beş gün önce deniz suyunu arıtabilir miyiz diye bir araştırmaya başladık. Ancak çok maliyetli bir çalışma. Bütçesi neredeyse belediyemizin yıllık bütçesine yakın. AB fonlarından yararlanmak için Çevre Bakanlığı ile birlikte yapılan çalışma kapsamında kanalizasyon atıksu arıtma ile birlikte Kemal Samancıoğlu döneminde yapılmış ve yüzde 51'i su kaçağı yaratan kullanım ömrü dolmuş 80 km.lik şehir şebekesinin değişimi için tüm gayretimizi gösteriyoruz. Bu yıl sonu ya da 2012'nin ilk aylarında ihalesi gerçekleştirilecek. Biz " ne yapalım derken" bir taraftan işte bu çalışmalar yapılıyor dedi.

Bu yılın Eylül ayında Bartın'da beşte bir oranında daha az yağmur yağdığına da değinen Başkan Cemal Akın "Meteorolojik veriler ile her yıl Eylül ayında mt2.ye 111 kg. yağmur alan Bartın, bu yılın Eylül ayında 21 kg. yağmur almıştır. Yağmur ve kar yeterince yağmıyor. Yer altı suları beslenemiyor. İnkumu'nda bile 45 metreden yaptığımız sondajdan su çıkmadı. Paranız olunca yol yapmak çok kolay ama su bulmak çok zor. Biz yine de zaman zaman yaşanan su sıkıntısının aşılması için tüm gayretimizi gösteriyoruz" dedi.

Kavşak Suyu'nun her gün akıtıldığına da dikkat çeken Başkan Akın " Göreve geldiğimizde üç günde bir akan Kavşak Suyu'nu her gün çeşmelerden öğlene kadar akıtıyoruz. Çok uğraşlar vererek bu suyu artırdık. O zaman da Kavşak Suyu'na Durnuk Suyu, Ulupınar Suyu katılıyor diye dedikodu ettiler. Ancak gerçekleri halkımız biliyor. Artık Kavşak Suyu çeşmelerinde su kavgaları yaşanmıyor" dedi.



video1

video2

Fox TV Fatih Portakal yorumu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muhammet 13 yıl önce

yapılan yorumlar son derce yersiz ve art niyetli yapılan yorumlardır. cemal başkan fedakarca görev yapıyor.

Avatar
fehmi 13 yıl önce

portakal haklıdır.bu bartındaki lakayıtsızlığı adam oturduğu yerden biliyor ve doğru biliyor.ancaaaak bu işlere tek sebep akp milletvekili ve eski il başkanı yakup ulupınardır.onlar oturttu bunları koltuğa.değil belediye başkanı konuşması iki lafı bile konuşabilecek karizma yok adamda.vekil sağolsun birdahaki sefer de ya seyfettin yada metin çetin ile alır bu belediyeyi.bakan amca öyle dediii!!!!

Avatar
ramis kibir 13 yıl önce

ya bu insanlara rıza başkan gibi bağırıp çağıran bi başkan lazım,cemal başkan napsın daha adamın doğru uykusu bile yok yazıklar olsun bu bartınlılara

Avatar
alp-eren 13 yıl önce

Su kesintilerinde Oğuz Pir ve ondan sonra ki dönemlerle kıyaslarsak.Cemal Akın'a haksızlık yaptığımızı görürüz.
Asbestli boruları Bartın'a döşeyenleri unutmamak lazım.

Avatar
kaptan ck 13 yıl önce

bartın belediyesinin çalışmalarını görmezden gelmek ne diyeyimki

Avatar
frigyalı zeybek 13 yıl önce

Bu şehirde protokol görevi haricinde ortalıkta görünmeyen başkanlar da görev yaptı.Yaptırdığı bölünmüş yolu söktürüp milyarlarca lirayı çöpe atan başkanlar da görev yaptı.Cemal başkan geldiği günden beri iyi niyeti ile ve gece gündüz çalışarak hem çalışanının hakkını korudu hemde şehirde yaşayanlar için bartını yaşanır bir şehir yapmak için elinden gelenden fazlasını yaptı ve yapmaya da devam ediyor.Ama malesef bazıları her zaman olduğu gibi nankörlüklerini hiç bırakmıyorlar.Efendiler at gözlüklerinizi çıkarın da son yıllarda yapılanları şöyle bir görmeye çalışın.Cemal başkanım Allah yar ve yardımcınız olsun.

Avatar
gerçekçi 13 yıl önce

Bartın için birisi doğru şeyler söylemiş.Sevgili başkan kızacağına biraz öz eleştiri yap.Bartın'ı parklıyoruz diye reklam yapacağına, kendi görüşüne uygun olmayan işçilerle uğraşacağına,seçimlerde il başkanı gibi çalışıp,partililerine rozet takacağına biraz da su sorununa kafa yorsaydın şimdi ben ne yapayım demezdin.

Avatar
ne yapabilirmiş 13 yıl önce

belediye bşknının görevi yetkisi neyse onu yapacaksın başkanım.ne yapabilirim diye bişey yok.rıza başkanı arar olduk.bartının efsane başkanı rıza başkanımız nerelerdesin.inş. önümüzdeki seçime senin gibi birileri gelir göreve.yanında yetiştirdiğin kişileri destekle bu seçimde başkanım.