Öne Çıkanlar Cemal Akın Bartınspor Kozcağız Bartın Belediyesi iftar Bolu Karabük Hasankadı

18.57 Deprem Anı: Çök-Kapan-Tutun

Bartın’da AFAD koordinasyonunda, Düzce Depremi’nin 23'üncü yılı dolayısıyla, depremin meydana geldiği saat 18.57’de 'Deprem Anı Çök- Kapan- Tutun' tatbikatı yapıldı.

İlgili Foto Galeriye Git

Ülke genelinde ilk kez uygulanan tatbikat kapsamında, 12 Kasım saat 18.57'de vatandaşların cep telefonlarına gönderilen 'Hayati Uyarı Bildirimi' ile Türkçe ve İngilizce sesli uyarı yapıldı.

Televizyonlar ve radyo kanallarından mesaj yayınlandı, vatandaşlar tatbikat sırasında önceden belirlenen sağlam ve güvenilir alanda 'çök kapan tutun' hareketini yaptı.

Çök-Kapan-Tutun tatbikatına Bartın’da 7/24 görev yapan kamu kurum ve kuruluşları ile tüm vatandaşlarımız bulundukları yerlerde eşlik etti. 

Depremin ülkemizin bir gerçeği olduğunu, depreme karşı hazırlıklı ve bilinçli olmamızın önemini vurgulayan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, gerçekleştirilen deprem tatbikatının farkındalık oluşturduğunu ifade etti.


iOS ve Android uyumlu cihazlarınızdan Bartın'daki önemli gelişmelerden anında haberdar olun.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.