Bartınlılar Darbe Girişimine Karşı Meydanlarda

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin akşam üstü yönetime el koyduğuna ilişkin haberler üzerine siyasilerin vatandaşları meydanlara çağırmasına vatandaşlar duyarsız kalmadı.

Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yüzlerce vatandaş yaşananları protesto etti.

Bu arada saat 1:45 sularında Bartın'daki camiilerden sela okunarak vatandaşlar sokağa çıkmaya çağrıldı.

İlgili Foto Galeriye Git

BOLU, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük ve Kastamonu'da halk, darbe girişimine tepki gösterdi.



Bolu'da önce Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri parti binası önünde toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını taşıyan gruba destek saatler ilerledikçe arttı. Belediye hoparlöründen, 'Bolu halkını milli iradeye sahip çıkmak için belediye meydanına davet ediyoruz' anonsları yapıldı. İlçelerden de vatandaşlar otobüsler ve kendi araçlarıyla Bolu'ya geldi. Gece 01.00'den sonra Belediye Meydanı'nda yüzlerce kişi toplandı. 'Ya Allah Bismillah Allahuekber' sloganları atıldı. Sürücüler de araçlarıyla şehir turu atarak askeri kalkışma girişimine tepki gösterdi.

ZONGULDAK'TA MADENCİ ANITI'NDA TOPLANDILAR

Zonguldak'ta Ak Parti İl Başkanlığı binası önündeki Madenci Anıtı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, askeri kalkışma teşebbüsüne tepki gösterdi. Gruba partililer tarafından Türk bayrakları dağıtıldı. Grup, alkışlar ve tekbirler getirerek, 'Asker diktir düşmana yenilmez', 'Bu vatan bizimdir bizim kalacak', 'Dik dur eğilme bu millet seninle' sloganları attı. Ak Parti İl Başkanlığı'na ise partililer akın etti. İl Başkanı Zeki Tosun, il yönetimiyle toplantı yaparak televizyondan gelişmeleri izledi. Polis, grubu sakin olmaları konusunda sık sık uyardı. Grup, polisler lehine de sloganlar attı.

KARABÜK, BARTIN, KASTAMONU VE DÜZCE'DE TEPKİ

Karabük'te kalabalık önce Ak Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. Partililer ve kalabalık, buradan valilik binasına yürüdü. Kalabalık daha sonra da Kent Meydanı'na yürüyerek askeri kalkışma girişmine tepki gösterdi.

Bartın'da kalabalık Ak Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. Grup, burada bir slogan attıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Kastamonu'da Cumhuriyet Meydanı, Düzce'de de Anıtpark'ta, Akçakoca İlçesi'nde de kent merkezinde toplanan halk askeri kalkışma girişimine tepki gösterdi.

DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.