Öne Çıkanlar İsmail Toksöz TÜİK Kastamonu Hema Deniz KIRAL Tiyatro Burcu Karalı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi

Hırsızlık, Gasp, Dolandırıcılık Mağdurlarına Gönderilecek

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık, gasp (yağma) ve dolandırıcılık gibi olaylar nedeniyle polis merkezlerine müracaat eden mağdur vatandaşları, olayla ilgili gelişme oldukça gönderilen SMS'lerle bilgilendiriyor.

2017 yılında Ankara, Aydın, Gaziantep, Trabzon ve Mardin'de pilot uygulamaya başlanan sistem Bartın'da da yürürlüğe girdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı ve Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı işbirliğinde geliştirilen sistem ile ilgili Bartın İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

"Emniyet birimlerimize mağdur sıfatı ile başvuran vatandaşlarımızın adli işlemlerini kolaylıkla takip edebilmesi amacıyla “Polise müracaat eden mağdurları kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirilmesi projesi” hayata geçirilmiştir.

Adli birimlerimizde görevli personelimizce ifade alma işleminden sonra vatandaşımızın; kısa mesaj ile bilgilendirme talebi olup olmadığı sorulmakta, bilgilendirme talebine onay alındıktan sonra dosyanın safahatına ilişkin kısa mesaj yoluyla bilgilendirilmesi sağlanmaktadır." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.