Bartın Valiliği Ulus İlçesi Kumluca beldesinde 6 Temmuz'da karantinaya alınan Kirsinler Köyü ile Kumluca'daki 2 apartmanın karantina kararının kaldırıldığı açıklandı.

İlgili Foto Galeriye Git

Bartın Valiliği'nden yapılan açıklama:

Yapılan incelemeler ve filyasyon çalışmaları sonucunda ilçemiz Kirsinler köyünde nişan töreni sonrasi COVID-19 pandemisi vakalarının görülmesi ve yayılarak vatandaşlarımızın sağlığını tehdit etmesini engellemek amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. ve 72. maddeleri kapsamında

06.07.2020 tarih saat 13:30 itibariyle Kirsinler köyünde ikinci bir karara kadar karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmişti.

Yapılan değerlendirme sonrası, Kumluca Beldesi Kirsinler Köyünde karantina sonrası vaka sayılarının önemli ölçüde azalması ve buna bağlı olarak bulaş riski ve yeni vaka durumunun kontrol altına alınmış olması göz önünde bulundurularak; Kumluca Beldesi Kirsinler Köyü için alınan karantina kararı ve tedbirlerinin 19/07/2020 tarihi saat 22.00 itibarıyla kaldırılmasına karar verilmiştir.

Ulus Ilçesi Kumluca Yeni Mahalle Yeni Afet Konutları A1 ve F1 Bloklarında nişan töreni sonrasi pozitif vakalar görülmüş ve hastanemizde tedavi altına alınmıştı. Farklı dairelerde bulaş olması sebebiyle vaka sayısında artma riski olmasi değerlendirilmiş ve bulaşın önlenebilmesi için sosyal izolasyonun sağlanmasi amacıyla 06.07.2020 tarih saat 13:30 itibariyle söz konusu A1 ve F1 bloklarında oturan kişilerin ikametlerinde kalmasının sağlanmasına, apartmana başkalarının girişine izin verilmemesine ve karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmişti.

Yapılan değerlendirme sonrası, Kumluca Beldesi Yeni Mahalle Yeni Afet Konutları A1 ve F1 Blokları ve çevresinde karantina sonrası vaka sayılarının önemli ölçüde azalması ve buna bağlı olarak bulaş riski ve yeni vaka durumunun kontrol altına alınmış olması göz önünde bulundurularak; Kumluca Beldesi Yeni Mahalle Yeni Afet Konutları A1 ve F1 blokları için alınan karantina karan ve tedbirlerin 19/07/2020 tarih ve saat 22.00 itibariyle kaldırılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur 19.07.2020

Editör: TE Bilişim