Isparta'da Kara Havacılık Okulu'na ait askeri helikopter, Keçiborlu ilçe merkezinde bir akaryakıt istasyonunun yanına düştü.
Olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Isparta Valisi Abdullah Erin, eğitim uçuşu sırasında bir askeri helikopterin düştüğünü, 6 askerin şehit olduğunu bildirdi.
Isparta'da Kara Havacılık Okulu'na ait askeri helikopter, Keçiborlu ilçe merkezinde bir akaryakıt istasyonunun yanına düştü. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Isparta'da eğitim uçuşu yapan bir adet UH-1 tipi helikopterimiz kaza kırıma uğramış, 5 personelimiz şehit olmuş helikopter kazasında ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen personelimiz de kurtarılamamış, şehit sayımız 6'ya yükselmiştir" denildi.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Keçiborlu ilçesinde bir askeri helikopterin düştüğü bilgisini aldıklarını belirterek, belediyenin itfaiye ve arama-kurtarma tüm ekiplerinin bölgeye yönlendirildiğini açıkladı.
Başkan Başdeğirmen, arama-kurtarma ekiplerinin yola çıktığını ve bilgi beklediklerini de kaydetti.
Başdeğirmen, helikopterdeki personel sayısına yönelik henüz bilgi olmadığını söyledi.