Dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan EMİTT 2016 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın 20.'si başladı.

Fuara İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun, Belediye Başkanı Cemal Akın, Kurucaşile Kaymakamı Selim Çomaklı, Bartın TSO'dan Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Karkaş, İlçe Belediyeleri, İstanbul'daki Bartın Dernekleri, Bartınlı el sanatçıları ile BAKKA ve firmalardan uzman personeller katıldı.
 
Bartın bu yıl 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda kaymakamlıklar, belediyeler, el sanatları ve turizmle ilgili dernekler, oteller ve yeme içme tesisleriyle katılacak. Bartın’ın özellikle bu sene Güzelcehisar Lav Sütunlarının konu edileceği fuar dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alıyor.

Fuarda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun İlimizin kültürel ve turistik değerlerini somut ve soyut miraslarımızın dünyanın dört bir yanından gelen insanlara tanıtmak için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ettik. Bu yıl özellikle İlimize ve bölgemize gelen turistin konaklama süresini artırmak amacıyla turizmi çeşitlendirmek için Güzelcehisar Lav Sütunlarını ön plana çıkararak yeni bir destinasyon oluşturacağız dedi. Özellikle Seyahat Acentelerinin temsilcilerinin eko turizme yönelik ilgilerinin olduğu görüldü.
 Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun’un başkanlığındaki ekip Bartın Standını ziyaret eden acente temsilcilerine doğal yaşam alanlarında konaklama yeme içme imkanları ve alan kılavuzları eşliğinde gezilebilecek yerler hakkında detaylı bilgiler veriyor.

Bartın’ın tanıtımına yönelik özel tasarımlı eşantiyonlar, CD, broşür, kitapçık ve harita gibi tanıtım materyalleri ziyaretçilere sunuluyor. Yöresel kıyafetler giyen stant hostesleri Bartın’a özgü yöresel giyim kuşam ve takı kültürünü tanıtıyor. Bartın’a ait yiyecek ve içecekler standa gelen konuklara stant hostesleri tarafından ikram ediliyor. Renkli sunumların ter aldığı 2016 EMITT Fuarında bu yıl geçmiş yıllara göre daha kalabalık ve ilgili ziyaretçilerin yer aldığı görülüyor. Özellikle Bartın Standında sunumu yapılan meşhur Amasra Salatası da büyük ilgi görüyor.    

Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır ; “Turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değildir.”

Bartın TSO olarak 15. Kez katılım sağlanılan fuarın ilimiz ve bölge turizmi alanında önemli geri dönüşler sağlanacağının inancında olduğunu belirten Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır;“Bölge ülkelerinden ve uluslararası turizm camiasından büyük ilgi gören EMITT Fuarı, yalnızca katılan ülke sayısı, kurulan stand ve alan olarak büyümekle kalmadı, Türkiye turizm sektörünün aynası oldu. Birçok ilke imza atan EMITT Fuarı, 15 yıl içinde Avrupa’nın en büyük 5. Turizm Fuarı olmayı başardı. Türkiye’de turizm denilince akla gelen deniz, kum ve güneşten ibaret yaz tatili anlayışının son yıllarda artık geride kalmıştır. EMITT Fuarı'nın da önemli katkılarıyla Türkiye'nin alternatif turizminde de yükselişe geçtiğini görmekteyiz. Türkiye'nin birçok şehrinin altyapı, coğrafya, kültür ve tarihsel birikim anlamında sıralamanın çok ötesinde bir potansiyele sahip olduğunu ve potansiyelin başta EMİTT olmak üzere birçok turizm fuarı ile öne çıkarılması adına katılım sağlamaktayız. “dedi.

Turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, Türkiye'nin kış turizmi, sağlık turizmi ve diğer alanlarla birlikte 12 ay boyunca turizmin yaşanabileceği nadir ülkelerden biri olduğunu ifade ederek kongre turizminde Türkiye'nin 159 uluslararası organizasyonla Avrupa'da 14'üncü, dünya genelinde ise 23'üncü sırada olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır; 2016 EMITT Fuarı'nın bu yönde bir ilki gerçekleştirerek doğa turizminin tanıtımı ve geliştirilmesine de önemli katkı sağlayacaktır. Bölge ve uluslararası politikadaki önemi bakımından Ankara'nın, iklimi, doğası, tarihi, ekonomik ve coğrafi önemleri bakımından da Antalya, İzmir, Muğla ve Bursa'nın yanı sıra Bartın’ın da dünya kongre turizminde çok daha fazla söz sahibi olması gereken kentler arasında olması gerektiğini söyleyebiliriz.

İlimizin önde gelen toplantı-kongre profesyonelleri, etkinlik firmaları, kongre otelleri ve kongre merkezlerinden oluşan seçkin bir ekip ile ilimizin kongre turizminde sahip olduğu büyük imkan ve potansiyelleri yaratıcı bir konsept yaklaşımıyla tanıtacaklarını belirten Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Karakaş;  Otellerimiz; kendileri tanıtım bankoları oluşturarak Seyahat Acenteleri ile bire bir görüşme imkanı buluyorlar. Seyahat Acentelerimiz, yeme- içme tesislerimiz, el sanatları üretimi yapan Sivil Toplum Kuruluşları, bireysel kuruluşlar hizmetlerini tanıtma ve pazarlama fırsatına kavuşacaklar.  Bartın Valiliğini temsilen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzde ilin her türlü kültürel ve turistik değerlerini CD, kitap, broşür gibi tanıtım materyalleriyle ve sözlü olarak tanıtmak için uzman bir ekiple katılmaktadır.”dedi.

EMITT’e katılan ülkelerden başında; Abu Dhabi, Adigeya, Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bulgaristan, Brezilya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Dubai, Dominik Cumhuriyeti, Dubrovnic, Ekvator, Endonezya, Ermenistan, Fas, Filistin, Fransa, Güney Afrika, Hindistan, İngiltere, Italya, Japonya, Kazakistan,Karaddağ, Kenya, Kırım, Kosova, Kore, Küba, Lübnan, KKTC, Kuveyt, Macaristan, Makedonya, Meksika, Moldovya, Maldivler, Mısır, Rusya Federasyonu, acentalar ve oteller, Özbekistan, Pattaya- Tayland, Peru Senegal, Seychell adaları, Singapur, Slovenya, Sudan, Tanzanya, Tataristan RF, Tanzanya, Tayland, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Vietnam, Yunanistan.