YARIM ASIRLIK KÖKLÜ İŞLETME
Firmalarının 1966 yılında dedeleri Halit Demirci önderliğinde kurulduğunu ifade eden Demirciler Çelik Konstrüksiyon Genel Müdürü Hüseyin Demirci fabrikalarında ağırlıklı olarak çelik minare sistemleri, çelik kubbe imalat ve kaplamaları, prefabrik konutlar, kalorifer kazanları konusunda uzmanlaşmış olup bunun yanı sıra çelik çatı, yangın merdivenleri konularında da hizmet verdiklerini söyledi. Fabrikalarında 3. kuşak olarak bayrağı 1997 yılında devraldıklarını babalarını ise 2000 yılında elim bir rahatsızlık sonucunda 49 yaşında kaybettiklerini ifade eden Hüseyin Demirci ata mesleğini en iyi şekilde sürdürüp gelecek kuşaklara da aktarmak istediklerini anlattı. Dedesi Halit Demirci’nin 1961-1966 yılları arasında Almanya’da yaşarken kilise çanlarından etkilenip cami minaresine yöneldiğini 1966 yılında ilk zamanlarda marangoz ustalığı, demircilik, pulluk ve saban yapmaya başladığını anlatan Hüseyin Demirci daha sonra çelik minare üretimine başlandığını belirtti.
TÜRKİYE’NİN HER YERİNE VE AVRUPA’YA MİNARE ÜRETİYOR
Çelik konstrüksiyon minarelerin doğal afetlere karşı mukavemetli olduğunu özellikle Marmara depreminden sonra deprem bölgelerine çok minare yaptıklarını dile getiren Hüseyin Demirci, “Demirciler Çelik Minare, ticaret hayatına 1966 yılında Bartın Kumluca Beldesinde başladı. Kumluca beldemizdeki fabrikamızda ağabeyim Hasan Demirci kalorifer kazanı üretiyor. Bartın’da Atılım Sanayi Sitesinde de 4 bin metrekarelik fabrikamızda çelik minare üretimi yapıyoruz. Bir betonarme minare fiyatına üç dört tane çelik minare yapılabilir, Betonarme minare imalatı günlerce devam eder ve maliyeti çok yüksektir. Biz çelik minareyi 1- 2 günde imalatını yapıp, bir günde yerine montajını yapabiliyoruz.1966 yılından beri şimdiye kadar ülkemizin 69 iline minare yapmıştır. Ülkemizin yanı sıra Almanya ve Gürcistan’a da minare ihracatı gerçekleştirdik. Londra’ya ve birkaç ülkeye çelik minare ve kubbe yapımı için de görüşmelerimiz devam etmektedir. Yapımı tamamlanmış bir minaremizi de yarın Gürcistan’a göndereceğiz. Atılım Sanayi Sitesinde 4 bin metrekarelik alanda 42 çalışanımızla ilimize, ülkemize yararlı çalışmalar yapmak için çalışıyoruz. Yarım asırlık firmamız şimdiye kadar yaklaşık 4 bin civarında minare yapımı gerçekleştirmiştir. Çok şükür işlerimiz iyi ve zaman zaman iç piyasanın yoğun taleplerini karşılamaya bile zorlanıyoruz. Bunun yanı sıra yurt dışından gelen talepleri de karşılamaya çalışıyoruz”dedi.
KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI
Sektörlerinde kalifiye eleman bulma sıkıntısı çektiklerini ifade eden Hüseyin Demirci, “Yetişmiş eleman bulmakta zorlandığımız gibi yetiştirmeye müsait eleman da bulamıyoruz. Özellikle sektörümüzle ilgili olarak işletmemizde istihdam edecek kaynakçı bulamıyoruz”
DİKYURT: DEMİRCİLERLE GURUR DUYUYORUZ
Yarım asırdan beri Bartın’a ve ülke ekonomisine hizmet eden Demirciler Çelik Konstrüksiyon firmasıyla gurur duyduklarını dile getiren BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, “Bugün üyemiz Hüseyin Demirci Beyin ev sahipliğinde yönetim kurulu toplantımızı yapmaktan mutluluk duymaktayız. Öncelikle Demirciler firmasının kurucusu Halit Demirci Beyi hem kutluyorum hem de Allah’tan uzun ömürler diliyorum. Genç yaşta hayatını kaybeden Kumluca’nın değerli işadamı Haydar Demirci’yi de rahmetle anıyoruz. Hüseyin ve Hasan Demirci kardeşler dede ve babalarından devraldıkları bayrağı en iyi şekilde taşıyorlar. Ülkemizin 70 iline ve Avrupa ülkelerine Bartın’dan minare gibi ürünlerin pazarlanması ayrıca gurur vericidir. Dış pazarlara açılma adına BAKİAD olarak her zaman firmamızın ve üyemizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Üretim, istihdam, katma değer sağlayan, ihracat yapan işadamlarımıza müteşekkiriz. Bu vesile ile Demirciler ailesine çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Toplantı sonunda BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ve Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz Demirciler Çelik Konstrüksiyon Genel Müdürü Hüseyin Demirci’ye üzerinde Ayetel Kürsi yazılı tablo hediye etti. Karşılıklı fikir alışverişi ile gerçekleştirilen kahvaltılı programın ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.
