GüngörYavuzaslan Arife günü Kerkük’te olacak. BGD Başkanı 2009 yılından beri yayınladığı Kerkük’ün Sesi Gazetesi ile IrakTürkleri ile sıkı ilişkiler kurmuş ve Türkiye’de haklı Türkmen Davasınınyükselen sesi olarak gazetecilik faaliyetlerine yeni düzey kazandırmıştı. YavuzaslanKerkük’ün Sesi Gazetesi ile hem Bartın’ın tanıtımının yani sıra Türk ve Iraksiyasi çevrelerinde birçok konuyu tartışmaya açmıştı.
YAVUZASLAN’ITÜRKMEN GENÇLER KARŞILAYACAK
BGD Başkanıyaptığı yazılı açıklamada’ ’Gazetemizden dolayı başta Türkmeneli olmak üzereKerküklülerde şahsıma karşı büyük bir sevgi oluştu. Kendilerini 3 defaBartın’da misafir ettik. Şimdi kadim dostum Türkmen Kardeşlik Ocağı BaşkanıKerkük Şube Abdülhaluk Hürmüzlü’den gelen daveti üzerine Irak Türkmeneline hareketedeceğim. Yanıma bol bol ilimizi tanıtıcı doküman ve katalog alacağım.Ziyaretimde Türkmen siyasetçiler, iş adamları, gazeteciler, dernek yöneticileriile bir araya geleceğim. Ben son günlerde şahsım hakkında şer cephesitarafından yapılan düzeysiz saldırılara ancak çalışmalarım ile cevap veririm’’diyerek Kerkük’te moral depolayacağını söyledi.
EBUDERDA’DAN KERKÜK’E TOPRAK
YavuzaslanBartın Ebu Derda Türbesinden aldığı toprağı Kerkük’te Danyal Peygamberinmakamında ve Şehit Nejdet Koçak’ın kabrine götürecek.BGD Başkanı Kerkükziyareti sırasında Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Erbil ve Telafer’ide ziyaret edecek.
Yaram benimyaram benim
İnce sızıderin yaram benim
Çare olmazdeğmez Lokman Hekim
Yarama ÇareKerkük benim





