Sabah saatlerinde Kemer Meydanı’nda bir araya gelen işçiler, emekçiler, sendika temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, ellerinde pankartlar ve sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
Bartın’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla kutlandı.
Sabah saatlerinde Kemer Meydanı’nda bir araya gelen işçiler, emekçiler, sendika temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, ellerinde pankartlar ve sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları ön plana çıktı.
Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya da 1 Mayıs etkinliklerine katılarak emekçilerin coşkusuna ortak oldu.
Belediye çalışanları, işçiler ve emekçilerle omuz omuza yürüyen Başkan Yalçınkaya, emeğin toplumun temel taşı olduğunu vurguladı.
Yürüyüş boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Yalçınkaya, işçi ve emekçilerle sohbet ederek günlerini kutladı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Yalçınkaya, alın teriyle çalışan herkesin her zaman yanında olduklarını belirtti.
Başkan Yalçınkaya yaptığı açıklamada, “Kentimize hizmet eden, alın teriyle değer üreten tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum. Emeğin, dayanışmanın ve birlikteliğin her zaman yanındayız. Üreten, çalışan, ülkemizin kalkınmasına katkı sunan her bir emekçimizin hakkı ödenmez” ifadelerini kullandı.
1 Mayıs’ın yalnızca bir kutlama günü olmadığını belirten Yalçınkaya, emekçilerin haklarının korunması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal adaletin sağlanması açısından önemli bir anlam taşıdığını dile getirdi. Bartın Belediyesi olarak çalışanların her zaman yanında olduklarını ifade eden Yalçınkaya, emek odaklı belediyecilik anlayışını kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi.
Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen konuşmalar, marşlar ve çeşitli etkinliklerle devam etti.
Meydanı dolduran yüzlerce kişi, 1 Mayıs’ın ruhuna uygun şekilde dayanışma ve kardeşlik mesajları verdi.
Bartın Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise, “Şehrimiz için fedakârca çalışan, üreten, emek veren tüm işçilerimize ve emekçilerimize teşekkür ediyor; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz” denildi.
Bartın’da bir kez daha emeğin gücü, dayanışmanın önemi ve birlik ruhu hep birlikte yaşandı. 1 Mayıs kutlamaları, kentte unutulmayacak anlara sahne oldu.