Atatürk Düşünce Derneği Bartın Şubesi, Şube Başkanı A. Erdem Ekmekçi ve yönetim kurulu üyeleri, "Ata'mızın İzinden Dolmabahçe'den Samsun'a" sloganıyla İstanbul'dan Samsun'a koşan diş hekimi Fedai Kürtül'ü Bartın'da coşkuyla karşıladı.
Karşılama programına Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Keser de katıldı.
Atatürk Düşünce Derneği Bartın Şubesi, Şube Başkanı A. Erdem Ekmekçi ve yönetim kurulu üyeleri, "Ata'mızın İzinden Dolmabahçe'den Samsun'a" sloganıyla İstanbul'dan Samsun'a koşan diş hekimi Fedai Kürtül'ü Bartın'da coşkuyla karşıladı.
Atatürk'e duyduğu sevgi ve saygıyı anlamlı bir etkinlikle göstermek isteyen 65 yaşındaki Fedai Kürtül, 20 Nisan'da İstanbul Üsküdar'dan yola çıktı. Kepirtepeliler Eğitim Vakfı sponsorluğunda başlayan koşuda, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak'ı geride bırakan Kürtül, Bartın'da vatandaşlarla bir araya geldi.
Toplam 9 farklı şehri koşarak geçecek olan Fedai Kürtül, Bartın'ın ardından Kastamonu ve Sinop güzergahını takip ederek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Samsun'a ulaşmayı hedefliyor. Kürtül, yaklaşık 900 kilometrelik parkuru tamamlayarak büyük bir başarıya imza atacak.
Fedai Kürtül, Atatürk'e olan bağlılığını göstermek amacıyla çıktığı bu yolculukta, 19 Mayıs ruhunu yaşatmayı amaçladığını belirterek, "10 gündür yollardayım. Hedefim, 19 Mayıs'ta Samsun'a ulaşarak bu anlamlı koşuyu tamamlamak" dedi.
Atatürk Düşünce Derneği Bartın Şubesi tarafından yapılan açıklamada, "Atatürk'ün izinde böylesine anlamlı bir yolculuğa çıkan Sayın Fedai Kürtül'ü Bartın'da ağırlamaktan büyük onur duyduk. Yolunuz aydınlık olsun" ifadelerine yer verildi.