Bartın Valisi İsa Küçük’ün ilimizdeki son günü bugün…

Dolu dolu geçen 6 yılın ardından artık bugün veda zamanı.

Bazen duyguları kelimelere dökmek o kadar zor oluyor ki,

Hiç yazmamanın, sessiz kalmanın duyguların en büyüğü olduğuna inanıyorsunuz.

***

Bartın’da Vali Küçük ile neler yaptık

Kamu kurum ve kuruluşlarına kardeş okul seçtik, kar-yağmur-çamur demeden öğrencilere yardımlar ulaştırdık.

İlimizin en önemli gündem konusu olan termik santralle ilgili tüm tarafları bir arada topladık, 10-12 saat konuştuk, tartıştık.

Konuştuklarımız masada kalmadı, kitaplaştırdık, gelecek nesillere çok önemli bir kaynak bıraktık.

Bartın’ın 20. yılı nedeniyle geçmişten gelen gücümüzü geleceğe taşıyabilmek için yine tüm aklı-selim insanları bir arada topladık, günlerce konuştuk, tartıştık, yapamadıklarımızı ve yapabileceklerimizi masaya yatırdık.

Bununla da yetinmedik, konuşmaları yine kent insanına ve gelecek nesillere kaynak olsun diye kitap haline getirdik.

Sular kenti Bartın’da yeni su kaynakları arayışı ve mevcut kaynakların heba olmaması adına “Bartın ili su kaynakları yönetim stratejisi” çalışması yaptık. Vali İsa Küçük’ün deyimiyle “Su akar, Türk bakar” sözüne istinaden su akarken baktığımız için ilimizde su sorununu tartıştık onu da kitaplaştırdık.

Yine Bartın’ın hayalleri vardı.

2023 için hedefler belirledik, bir bir yol almaya başladık.

Hedef “Gelişen ve Büyüyen bir Bartın" idi.

Bu hayalleri gerçekleştirmek için tüm kesimlerin görüşlerini aldık,

Yine kendi ifadesiyle;

“Bu hedeflere ulaşmak için hayal etmekten hiç geri durmadık,

Bartın için kurduğumuz hayaller bir bir gerçekleştikçe yerine yenilerini ekledik hiç bıkmadan.”

Hayırseverleri aldık yanımıza, arsa bağışlarını büyük bir onurla kabul ettik.

İlköğretim düzeyini tamamlayan kız öğrencilerin ortaöğretime kayıt oranın düşük olduğunu tespit ettik.

Devlet ve halk işbirliği ile kız öğrenci yurdu yapımlarına başladık.

2007 Yılında İnci Bankoğlu 100 kişilik kız öğrenci yurdu,

2008 Yılında Nedret Keten 150 kişilik kız yurdu.

"Türkiye'de Kadının Durumu Raporu"nda 2010-2011 verilerine göre ilköğretimde kız çocuklarının net okullaşma oranının en yüksek olduğu iller arasında Bartın yüzde 99,91 oranıyla 1. oldu.

İlimiz 2006 yılında ÖSS de 40., 53. sıralarda yer alırken 2011 yılında genel sıralamada Türkiye 7. si, 2012 yılında ise büyük başarı göstererek Türkiye 1. oldu.

Bartın Türk Hava Kurumu Üniversitesi kurulması yönünde yapılan çalışmalar Bartın'a ilk özel üniversite kurulması konusunda büyük bir adım atıldı.

Yine TOBB Üniversitesi kurulması için bizzat TOBB Başkanı’ndan söz aldık.

Turizm alanında da "Sular Kenti" olarak anılan Bartın’da ırmağın ilimize yakışır bir görünüm kazandırılarak turizme kazandırılması için proje yapıldı.

İlimizin turistlik plajlarında turizmi çeşitlendirmek ve gezinti tekneleri ile gelen turist sirkülâsyonunu artırabilmek için İn kumu, Çakraz, Mugada ve Güzelcehisar plaj ve koylarında günü birlik küçük yat ve yolcu gezinti teknelerinin yanaşabileceği iskelelerin yapılması planlandı ve çalışmalarına başlandı.

Daha niceleri…

***

Kentte görev yapan valinin ilk geliş anına da, en kızgın, en mutlu anlarına bizler şahit oluruz.

Ama son dakika “Valiler kararnamesi onaylandı” gelişmesiyle biran dünya durur; ismi var mı yok mu?

Varsa nereye?

***

Valimiz İsa Küçük’ün nereye atandığını öğrenmeden Bartın’a Sayın Valimiz Bülent Savur’un atandığı haberini aldık önce.

Sonrası Bartın Valisi İsa Küçük merkez valiliğine…

O an, Bartın’da bir dönemin bitip yeni bir dönemin başlangıç anlarından biri oluverdi.

Biraz burukluk, biraz üzüntüyle beraber.

“Bartın’ı Türkiye şampiyonu yapan” diye gurur duyduğumuz, gazete manşetlerine TV’lere haber olan Bartın Valisi İsa Küçük’ün atanma haberiyle 6 yıl film şeridi gibi geçiveriyor gözümüzün önünden.

***

Sayın Valimiz İsa Küçük, merkeze atanmasına (alınmasına) üzülmedi.

Görevinin son gününde yine yapılanlarla birlikte yapılamayanlara, yapılması gerekenlere kafa yordu.

“Ben yapacağımı yaptım, başarılı bir vali profili çizdim, buna rağmen merkeze alındım” diyerek görevinin son dakikasına kadar elini eteğini çekmedi bu kentten.

Günde onlarca ziyaretlerinin arasında öğrencilere mektup yazdı teşekkür etti.

Uzun uzun raporlar hazırladı.

Belki ayrılmanın burukluğu vardı ama kırgın, kzgın değildi.

Bilakis bu kente verdiği hizmetlerin mutluluğu, birçok şeyi başarmış olmasının bahtiyarlığıyla gönül rahatlığıyla el salladı Bartınlılara.

Öyle ki, görevinin son gününe kadar yaptıklarından daha çok yapılması gerekenleri paylaştı kamuoyuyla.

Sanki geride emanet bir evlat bırakırmışcasına,

Ona iyi bakın, terliyken soğuk su içirmeyin, hasta etmeyin, iyi yetiştirin, iyi okullarda okutun, vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirin dercesine…

***

Gözünüz arkada kalmasın sayın valim.

Hayalleriniz vardı

O hayaller, birlikte kurduğumuz hayallerdi.

Siz dememiş miydiniz “Şimdi bir “yol haritası” ve yapılacak işler var önümüzde” diye.

Ve ortaya koyduğunuz başarma hedefi için “Bu hedef, Bartınlılarla el ele vererek bugün bizlere ve gelecekte görev başında olacak her kademedeki kamu görevlisine verilmiş başarmak mecburiyetidir” dememiş miydiniz?

Ve eklemiştiniz;

“Bu mecburiyetin takip, destek ve denetimi saygıdeğer Bartınlılara bırakılmıştır”

Söz veriyoruz,

Biz hedeflerinizin takip, destek ve denetimcisiyiz sayın valim…

Yolun olduğu gibi yazının da sonundayız…

Size ne kadar şükranlarımızı, teşekkürlerimizi sunsak azdır.

Bartın sizi unutmayacaktır ama nolur sizde unutturmayın kendinizi…

Yolunuz açık olsun.

Ve dile gelen iki cümle; İyi ki vardınız, iyi ki varsınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEHMET BEKÇİ 12 yıl önce

Selim Kardeşimi gerçekten tebrik edeim. gazeteci kimliğini gün geçtikçe perçinleyen yazılara izmza atıyor. Saın İsa Beyin ardından kaleme aldığı bu yazı gerçekten çok güzel....

Avatar
Mustafa Artar 12 yıl önce

Bana göre Bartından bir vali gecmedı. Bartından Bartını seven, her yonu ile ona sarılan deyım yerınde ıse "adam gıbı bır adam" gectı. Mınnettarlıgımı, saymakla bitiremedigimiz emeklerıne atıf yaparak tekrarlıyorum. Sayın Valim, BİZ SİZİ UNUTMAYIZ.

Avatar
farisi 11 yıl önce

vay be dedirtecek yazı yazmışsın sevgili kardeş..dersin ki arsayı parayı vali vermiş, arsa güzelim tarım il müdürlüğü arazisi para hayırsever hanımın, neyse devam edelim sanki dere ıslah olmuşda venedik gibi geziyoruz...minübüs kirliliği gitmiş yerine safranbolu gibi turizm kenti olmuş, sokaklarda esnafın döküntüleri kaldırımlardan kalkmış el ele 5 kişi beraber yürüyor, su kentinde parayla en pahallı suyu içip hayat suyla yarış içindeyi, otoparklar o kadar yeterli ki park görevlileri peşimizden koşuyor, kazılardan arabalarımız o kadar memnunki hiç sanayi yüzü görmüyor, hükümet konağımız yeni yapıldı hiç kimsenin aklına dışarda bekleyen memurun araba park sorunu gelmedi, o kadar büyük bina garabet gibi estetikten mahrumken...plan çookk projede konuşmak dersen zaten bizim genlerimizde var....icraat sıfır iş yok tembellik had safhada paralar faizde ohhh gelsiy çaylar unutmadan şu büyük tonajlı arabalara şehir içi yasağı konulsun lütfen..

Avatar
Vatandaş Bartın 11 yıl önce

Şehrin merkezinde koskoca bir pazar yeri ve o yer yüzünden alt üst olan trafik.Acaba şehir merkezinde hangi ilde pazar yeri vardır ve yine hangi şehrin orta yeri çöplük gibidir.Seneler geçsede ıslah edilemeyen bir ırmak ve onun yarattığı yoğun foseptikleşmiş kokusu.Ne zamanki Bartında zihniyet değişir millet kendini teşhir eder halde sadece vıdıvıdılara katılmaz ise o zaman şehrimiz adam olur.Kendi görüşüm olarak Bartına birşeyler kazandırıldığı fikrinin sonuna kadar karşısındayım.İyiki il oldu,iyiki üniversite kuruldu da şehrimiz biraz medeniyet gördü.Düşünün bir,ya oda olmasaydı?İşimiz gücümüz lüks ve süs bizim,lüks ve süs olsunda ister işe yarasın ister yaramasın kimin umrundaki!halen çarşıdaki esnafa yaya kaldırımına satış reyonu kurdururken hizmetten nasıl söz edersiniz?ırmağın rengi değişmiş,balık ölümleri ırmağımızın nefes alamaması yüzünden her sene artıyor ne hizmeti?kanalizasyonlar halen ırmağımıza akıyor balığı yenmez olmuş ne hizmeti?göç almış başını ne hizmeti?