Yazar ve Yayınevleri Akın Edecek

DOLU DOLU BİR FUAR GELİYOR !

Bartın Belediyesi tarafından 1997 yılından itibaren her yıl gerçekleştirilen ve bu yıl 30 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 18.Kitap Fuarı’na çok sayıda yazar ve yayın evi katılacak.

HALK ÇOK SAYIDA AKADEMİSYEN, YAZAR VE ŞAİRLE BULUŞACAK

Fuar kapsamında; Mimar Sinan Üniversitesi Mimari Restorasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Suphi Saatçi, Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Yücel Namal, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Kutluk Kağan Sümer, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Zonguldak Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz, Zonguldak’lı tanınmış yazarlar, İrfan Yalçın, Doğu Karaoğuz ve Metin Köse, Karabük’lü yazar Hüseyin Avni Cinozoğlu, 16.Hasan Bayrı Şiir Yarışması Birincisi Fesih Vural, Şairler Gökhan Cengizhan, PEN (Uluslararası Yazarlar Birliği) 2.Başkanı Halil İbrahim Özcan ve Yazar Süleyman Bulut ile Bartın Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan söyleşi ve imza günlerinde okurları ve Bartın’lı sanatseverlerle bir araya gelecekler.

FUAR BU YIL KİTAPSEVERLERİN AYAĞINA GELEN BİR HAZİNE OLACAK

Bartın Belediyesi 18.Kitap Fuarı bu yıl ülke genelinde faaliyet gösteren 12 yayın evi kuruluşunu da konuk ederek kitapseverlere sayısız çeşitlilikte kitapla, adeta bir kitap hazinesiyle buluşma fırsatı sunacak.

SÖYLEŞİLERDE BEYİN FIRTINALARI ESECEK

Belediye Cep Sineması’nda düzenlenecek söyleşi ve imza günleri programı ise şöyle şekilleniyor;

31 Ekim Cuma günü Saat 16:00’da, Prof.Dr. Suphi Saatçi “Geleneksel Doku ve Kent” konusunda, Saat 18:30’da Yrd. Doç. Dr. Yücel Namal “Osmanlı’da Milliyetçilik Hareketleri ve Türk Ocaklarının Tarihi Gelişimi” konusunda soru cevap şeklinde sürecek bir söyleşi ile katılımcıları detaylı şekilde bilgilendirecekler.

01 Kasım 2014 Cumartesi günü Saat 12:00’da Belediye Sosyal Tesisleri Bahçesi’nde gerçekleşecek Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu drama gösterisinin ardından ise akşam saat 18:00’da Doç.Dr.Kutluk Kağan Sümer’in “Kırım’da Neler Oluyor?” konulu söyleşisi gerçekleşecek.

Fuarın 4.günü olan 02 Kasım 2014 Pazar saat 12:00’de Belediye Sosyal Tesisleri Bahçesi’nde gerçekleşecek Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Drama gösterisinden sonra saat 14:00’de Zeynel Abidin Kıymaz, Atilla Öksüz ve Güngör Yavuzaslan’ın birlikte gerçekleştireceği “Basın İş Kolunda Örgütlenme” konu başlıklı söyleşisi olacak.

Aynı gün saat 16:00’da Doğu Karaoğuz “Karaelmas’ın İlk Madencileri”, Metin Köse ise “Zonguldak’ta Mükellefiyet” konularında söyleşiler yaparak katılımcıları bilgilendirecekler.

02 Kasım akşamında ise saat 18:30’da Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği tarafından “Bisiklet ve Yaşam” konusunda söyleşi gerçekleşecektir.

03 Kasım 2014 Pazartesi günü 18:00’da İrfan Yalçın, Hüseyin Avni Cinozoğlu ve Fesih Vural “Şehir ve Edebiyat” konulu bir söyleşi yaparak sanatseverlerle bir araya gelecek.

Fuar, 04 Kasım 2014 Salı günü saat 19:00’da ise şiir severler Gökhan Cengizhan ve Halil İbrahim Özcan’ın birlikte “Şiire Yolculuk” konu başlığı altında sunacağı şiir dinletisi etkinliğinde buluşacak.

VATANDAŞLAR KİTAPLARINI YAZARLARINA İMZALATACAK

Vatandaşlar fuarda söyleşilerin hemen peşinden düzenlenecek imza günlerinde yine yazarlarla bir araya gelerek kitaplarını temin edebilecek.

Söyleşi ve İmza Günleri 05 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 13:30’da yazar Süleyman Bulut’un gerçekleştireceği “ Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler” konulu söyleşisiyle sona ererken her akşam 20:00’a kadar halka açık olacak Kitap Fuarı 5 kasım akşamı 20:00’da son bulacak.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNE KAVUŞACAK

Fuara Ahmet Güldür’ün eşsiz eserlerinden oluşan Naht Sergisi ve Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun gösterileri de ayrı bir renk katarken açılış akşamında bu yıl 17.si düzenlenen Hasan Bayrı Şiir Yarışması’nın ödülleri sahiplerine kavuşacak.

Törende ayrıca özellikle tarih arşivi ve araştırmalarıyla çok sayıda eser ortaya koyan Araştırmacı-Yazar Çetin Asma’ya fuar onur plaketi takdim edilecek.

Anahtar Kelimeler:
Bartın Kitap Fuarı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.