Mustafa Kemal ile Salih Bozok hem mahalle hem okul arkadaşıdırlar. Aynı okulları okuyarak Harp Okulunu bitirirler. Atatürk'ün yıllarca başyaverliğini yapan Bozok milletvekili olduktan sonra bile hiç onun yanından ayrılmadı.  Ölürken bile Ata'nın yanı başındaydı.

Domabahçe  Sarayı’nda aralarında bir gün şöyle bir konuşma geçer.

-Salih Bozok: Paşam çok içiyorsunuz. Halkın dedikodusu bitmiyor. Biraz azaltsanız mı?
-Atatürk : (Gülmseyerek) Başka birşey kouşuyorlarmı peki Salih?
-Salh Bozok:Hayır paşam. Varsa yoksa içkiniz.
-Atatürk : (Salih Bozok’un omuzuna elini koyarak) Biz yedi cephede savaştık Salih. Bir vatan varettik. Cumhuriyeti ilan ettik. Bak kendin söylüyorsun, çaldı, cırptı,vatanı sattı demiyorlar ya. Bırak konuştukları içkimiz olsun.

Ömrünü vatanı ve milletine adamış, yaptıkları ile gelişmiş dünya ülkelerinde ders kitabı olarak okutulan Atatürk’ün eleştirilecek içkisinden başka bir şey bulunamıyor. Onu da kendi ülkesinde yaptığı yeniliklere karşı çıkan, Kuruş borçlanmadan ülkede üretileni ihraç ederek kurduğu fabrikaları ve ülkenin elinde nevar ne yok satan, çalan çırpan sonrada “Bir dikili ağacınız mı var” diyen zihniyet.

Ömrü boyunca hemen hemen hiç hata yapmamış M Kemal’in kurduğu parti olan CHP nin son temsilcilerinin ise hata üzerine hata yaptıklarını böylece de iktidarın ekmeğine yağ sürdüğünü düşünüyorum. Oysaki milli şef İsmet İnönü’den nöbeti devralan Kıbrıs Fatihi Karaoğlan Bülent Ecevit’te olduğu gibi Kılıçtaroğlu parti lideri olduğunda da büyük beklentilerim vardı. Ne yazık ki hata üstüne hata yaptı. İşte aklı başında bir liderin yapmaması gereken bazı hatalar:

-    Nasıl akıl tutlmasıdır hala anlamakta güçlük çekiyorum, Ekmelettin İhsanoğlu  Cumhurbaşkanı adayı yapıldı. 
-    Damarında CHP kanı dolaşan ancak kendine muhallif gördüklerini partiden ihraç etti. 
-    Man Adası vb. elimizdeki belgeler orijinal diye ortaya çıkıldı, sonuç genellikle Erdoğan’a tazminat ödemek oldu.
-     Etmez ama hakkında 5 kuruşluk dava açıyorum denildi, kendi değerini kimseye anlatamadı..
-    Hesap uzmanlığıyla övündü  ittifak kurduğu % 1 lik oy oranına bile sahip olmayan partilere onlarca vekil ikram etti.
-    Atatürk, laiklik ve CHP karşıtı olan AKP liler partilerinde kendilerine yer bulamayınca CHP de danışmanlık buldular.
-    Kendisinin nasıl Genel Başkan olduğunu unutup partide değişim isteyenler için “CHP Genel başkanlığı kimseye altın tepsi içinde sunulamaz” dedi. 
Cumhurbaşkanı  Cumhurreisi olarak başka, hükümetin başı olarak başka ve AKP Başkanı olarak başka konuşurken. Ben ekonomistim diye ortaya çıkıp ekonomi felç olmuşken. Enflasyon, hayat pahallılığı kontrolden çıkmış halk bir paket makarnayla şükretmeye çağrılırken. İktidar sahipleri ve yandaşları servetlerine servet katarken, halka yoksulluk kanıksatmaya çalışılırcasına askıda ekmeye muhtaç edilmişken. İşsizliğin zirve yapmış okumuş yetişmiş elit elemanların yurt dışına gittiği  bir ortamda yapılan seçim dahil girdiği hiç bir seçimi kazanamayan bir anamuhalefet lideri: Türkiye daha ne kadar kötü duruma düşer de seçim kazanabilir.  Kılçtaroğlu 13 yıl sonunuda partiye bir şey veremeden Kuruluşunun 100. yılında partisi içinde de kaybetmeye mahkum olup nöbeti yeni kadrolara devretti. 

Bu kongre sadece CHP genel başkanını değiştirmedi. Halka demokratik şekilde “Oyla seçim kazanılacaığını” da gösterdi. Umut olmazsa yaşam olmaz  Umarım gelen kadrolar benzer hataları yapmaz. Başarıya ulaşırlarda ülkemde kaybolan hak, hukuk ve adalet yeniden sağlanır. Üretime, ekonomik, siyasal ve sosyal değişikliklerin oluşması yoluna tekrar girilir de  muasır medeniyetin yakalanmasına çalışılır. 

Başarılar Özgür Özel.

 Cumhuriyetin 100.yılını kutladığımız, Kurucusunun  ıstirahate çekilmesinin 85.yılını derin bir hüzünle andığımız Ulu Önder aziz Atatürk;  Cumhuriyetin temellerini o kadar sağlam atmışsın ki dahili ve harici tüm saldırılara rağmen dimdik sarsılmadan  ayakta duruyor. 

Nurlar içinde ıstirahat et.

iOS ve Android uyumlu cihazlarınızdan Bartın'daki önemli gelişmelerden anında haberdar olun.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hayırlı ? olsun 4 hafta önce

sayın yazar, 1-2 satır da kavala demirtaş selamı için yazsaydınız

Avatar
Hüseyin Ekmekçi 4 hafta önce

Her hür vatandaşın bir fikri, halka mal olmuş kişilerin bir taraftarı, hayran kitlesi vardır, Kavala'da, Demirtaş'ta kendisi gibi düşünenlerin kahramanıdır . Atatürk'ün partisi CHP ise tüm halkları kucaklayan bir partidir.

Avatar
Hüseyin Ekmekçi 4 hafta önce

Atatürk'ün partisi herkesi kucaklayıp selamlar.Sana da selam dostum.

Avatar
Hüseyin Ekmekçi 4 hafta önce

Atatürk, Cumhuriyet ve Halkın partisi herkesi selamlar, sana da selam sevgili okurum.

Avatar
Pek hayırlı olmamış 3 hafta önce

Büyük önder anıtkabirden kalksa gelse hepinizi kovalardı :D
https://www.instagram.com/reel/CzUFroGtJGh/?igshid=YjVjNjZkNmFjNg==