Bartın'da İlk Koronavirüs Vakası

Bartın Valiliği, Bartın'da ilk koronavirüs vak'asının görüldüğünü ve "Şuan itibariyle hastanemizde yatan olası kuvvetli şüpheli bir vak’a bulunmakta olup tam izole durumda, bütün tıbbi tedavileri yapılmaktadır." açıklamasında bulunuldu.

İlgili Foto Galeriye Git

BARTIN VALİLİĞİNDEN;

Covid-19 Pandemisi ile Cumhurbaşkanlığımız başkanlığında Sağlık Bakanlığı ve ilgili Bakanlıkların koordinesinde belirlenen ulusal politikalar ve stratejiler kapsamında; İlimizde yurt dışı ve umre  hikayesi olanlar ile pandemi benzeri belirtileri olan bütün vatandaşlarımız belirlenen stratejilere uygun olarak evlerinde veya hastanelerde yakından izlenmektedir.

Şuan itibariyle hastanemizde yatan olası kuvvetli şüpheli bir vak’a bulunmakta olup tam izole durumda, bütün tıbbi tedavileri yapılmaktadır.

Belirlenen algoritma gereğince bu kişi ile temas eden bütün kişiler Valiliğimizce belirlenen izole bir  alandakarantinaya alınmıştır. Bu karantinaya 15 Marttan sonra İlimize yurt dışından da giriş yapanlar da dahil edilecektir.   

Nefes almadan çalışan sağlık çalışanları ile tedavi, karantina gibi alanlarda görev yapan bütün kolluk, mahalli idareler ve il müdürlükleri personelinin çalışmalarını kolaylaştıracak ve hastalıkla mücadeleyi güven içinde yürütülebilmesi açısından çalışmaların en önemli unsurunun başta Sağlık  Bakanlığı olmak üzere Bakanlıklarca  ve Valilikçe alınan tedbirlere ve yapılan uyarılara riayet etmek, özellikle sosyal alanlardan mümkün mertebe uzak kalarak alınan tedbirlere uygun davranmaya devam etmek olacaktır.

Bu hastalık bütün dünyayı etkilemişse de tedbirler bireylerin kendisinin gayret ve dikkatine bağlıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

VALİ GÜNER'DEN AÇIKLAMA

Bütün dünyayı etkileyen ve son olarak ülkemizde de görünen Covid-19 pandemisi ile ilgili olarak yürütülen ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla biçimlenen stratejiler ve tedbirler hakkında;

Sayın Sağlık Bakanı, Sayın İçişleri Bakanı ve ilgisine göre diğer bakanlarımız ile verilen yetki sınırları içerinde il valileri dışında, kaymakamlar ve İl müdürleri dahil ilimizde hiç bir kamu görevlisi basına ve kamuoyuna bilgi ve demeç vermeye yetkili değildir. Bütün açıklamalar Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılmış ve yapılacaktır.

Ulusal stratejilerin ve olağanüstü şartların geçerli olduğu bu dönemin bir an önce geçmesi için dua ediyor, sizlere saygılar sunuyorum.

Sinan GÜNER
Bartın Valisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.