AK Parti Kadın Kolları tarafından hafta sonunda düzenlenen “En Güzel Pasta” yarışmasında konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş, isim vermeden MHP milletvekili adayı Sezai Bilgin’i eleştirdi. Çağdaş, önceki haftalarda düzenlenen yemekte Ak Parti’nin yaptıklarını değil Ak Parti’den önce yapılamayanları anlattığını belirterek gençlerin özellikle de bu seçimde ilk defa oy kullanacak olanların ülkenin 2004 yılından önce yaşadığı krizleri, hortumlanan bankaları anlattığını ifade etti. Çağdaş, isim vermeden MHP milletvekili adayı Sezai Bilgin’i eleştirdi. Bilgin’in “bedava kitaplar AK Parti döneminde başlamadı” sözlerine cevap veren Çağdaş, “Gördük ki hükümetimizden önce yapılamayanları sadece gençler değil kendini genç hissedenler bile unutmuş. Bir partinin milletvekili adayı demecinde diyor ki kitapları Ak parti mi verdi. Bu uygulama daha önce de vardı. Eğer bilmiyorsa, unutmuşsa ne kadar vahim bir durum. Geçmişini unutan geleceğine nasıl yön verebilir. Eğer bilerek söylüyorsa bu daha da acı. Biz her zaman dürüst siyasetten yana olduk. Yapmadığımız hiç bir şey için de yaptık demedik” dedi. 14 bayanın katıldığı yarışmada 1. Şennur Coşkuner, 2. Şermin Duran, 3. Havva Bayrak oldu.

JÜRİ ÜYELERİ ÖNCE BAKTI, SONRA TATTI

AK Parti Kadın Kolları tarafından “En Güzel Pasta” yarışması düzenlendi. Hafta sonunda Varol Otel’de düzenlenen yarışmaya 14 bayan katıldı. AK Parti’li bayanların da büyük ilgi gösterdiği ve partili partisiz herkese açık olan yarışmanın jüri üyeliğini AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Seyfettin Kalay, Merkez İlçe Başkanı Ünal Çil, İL Genel Meclis Üyesi Recep Kantarcıoğlu, Ak Parti Bartın İl Başkan Yardımcısı Hasan Aydın, Arıt Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, milletvekili aday adayları Ayhan Sütlü, Osman Turna, İbrahim Kayış, Yakup Ulupınar ve Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş yaptı. Jürinin görünüm, sunum, kullanılan malzeme ve lezzet açısından değerlendirmede bulunduğu ve oldukça zorlandığı yarışmada birinciliği Şennur Coşkuner, ikinciliği Şermin Duran, üçüncülüğü Havva Bayrak, dördüncülüğü Ulviye Erdem, beşinciliği ise Fatma Aydoğan aldı. Yarışmada dereceye girenlere fotoğraf makinesi, kol saati, su ısıtıcı ve duvar saati hediye edildi.

ÇAĞDAŞ, İSİM VERMEDEN BİLGİN’E YÜKLENDİ

Etkinlikte bir konuşma yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş, “Geçen ki yemeğimizde hatırlarsanız size Ak Parti’nin yaptıklarını değil Ak Parti’den önce yapılamayanları anlatmıştım. Gençlerin özellikle de bu seçimde ilk defa oy kullanacak olanların ülkemizin 2004 yılından önce yaşadığı krizleri, hortumlanan bankaları söylemiştim” diyerek isim vermeden MHP milletvekili adayı Sezai Bilgin’i eleştirdi. Çağdaş, “Gördük ki sadece gençler değil genç hissedenler bile unutmuş. Bir partinin milletvekili adayı demecinde diyor ki kitapları Ak parti mi verdi. Bu uygulama daha önce de vardı. Eğer bilmiyorsa, unutmuşsa ne kadar vahim bir durum. Geçmişini unutan geleceğine nasıl yön verebilir. Eğer bilerek söylüyorsa bu daha da acı. Biz her zaman dürüst siyasetten yana olduk. Belgeler, istatistikler ne diyorsa onu söyledik. Yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik, yapmadığımız hiç bir şey için de yaptık demedik. Halkımızın bize duyduğu güven, gösterdiği teveccüh bu duruşumuz sebebiyledir. Başbakanımızın dediği gibi dik durduk, diklenmedik. Haksızlığa göz yummadık, yumanlarla da beraber olmadık” dedi.

70 YILDIR BEKLEYEN SORUNLAR ELE ALINDI

Yine farklı siyasi saflarda yer alan bayanların her fırsatta “Ak Parti Kadınlar için hiçbir şey yapmadı” dediklerini ifade eden Çağdaş, “Ben onlara sadece insaf diyorum arkadaşlar. Bizler, Sözde değil eylemde kadın haklan" savunuculuğu yapmaktayız. Muhafazakâr demokrat bir parti olan Ak Parti, kadın hakları konusunda, 70 yıldır bekleyen, biriken sorulan tek tek gündemine aldı. Anayasada, iş kanununda, TCK’ da, sosyal yardım uygulamalara da yapılan düzenlemeler ile özürlü çocuklar ve annelerinin yaşam şartlarım kolaylaştıran ve anne bebek ölümlerinin azaltılmasına yönelik, onlarca düzenleme ve uygulama ard arda yapıldı. Töre cinayetleri kişiye bağlı suç kapsamına alındı. Cezalar ağırlaştındı. Aile içi tecavüz suç olarak tanımladı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için başbakanlık genelgesi yayınladı ve kurumlardan periyodik olarak raporlar talep edildi. Eşit işe eşit ücret" düzenlemesi, özürlü çocuğu olan anneye erken emeklilik, doğum izinlerinin artırılması, iki çocuğa kadar anneye doğum borçlanması ve 25 Mayıs 2010 tarihinde yayınlanan "kadın istihdamı" genelgesi ve iş hayatına dair daha nice düzenleme AK Parti iktidarında hayat buldu” diye konuştu.

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ, GİDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR

Anayasaya "kadın erkek eşittir" ve "pozitif ayrımcılık" ilkeleri konduğunu ifade ederek sözlerini sürdüren Çağdaş, “Sosyal Devlet uygulamalarının yüzde 70 yararlanılan kadınlardır. Kız çocuklarının okutulması özel uygulamalarla ayrıca desteklendi. 2007 seçimlerine kadar hangi iktidar döneminde TBMM de kadın oranı %4'ü geçebildi? İlk defa 2007 seçimleriyle birlikte TBMM de kadın milletvekili %9,1'e ulaştı. "Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu" Ak Parti iktidarında kuruldu. Kadın kolları olarak, kadın politikalarında hükümetimiz ve parlamento üyelerimizle işbirliği ve uyum içinde çalıştık. Parlamento ve hükümet çalışmaları, yapılan yasal düzenlemeler ile kadın kollan çalışmalarımız, atölye çalışmaları, çıkardığımız yayınlar, düzenlediğimiz ulusal ve uluslar arası toplantılar internet sitemizde düzenli olarak yayınlanmaktadır. Elbette daha yapacak çok işimiz gidecek çok yolumuz var. Ve tabi ki bunları; 70 yıl boyunca kadın hakları konusunda taş üstüne taş koymayanlar değil "Milletimizin takdiriyle" 8 yılda kadın konusunda 70 yıl boyunca yapılmayanları yapan Ak kadrolar yapacaktır” dedi.

İŞİNDEN MEMNUN OLANLARIN ORANI YÜZDE 59’A YÜKSELDİ

2000 yılında yüzde l9.4 olan okuma yazma bilmeyen kadınların oranın 2009 yılında yüzde11. 6'ya düştüğünü de ifade eden Çağdaş, şu sözlere yer verdi:  Aynı yıllarda yüksek okul ve fakülte bitiren kadın oranı yüzde 5,4’den, yüzde 7,3’e yükseldi. Net okullaşma oranı ilköğretim düzeyinde, kadınlarda 2000-2001 öğretim yılında yüzde 90,8 iken, 2009-2010 döneminde yüzde 97,8 olarak gerçekleşti. Kadınların işgücünü katılma oranı 2000 yılında kentlerde 17.2 iken bugün 40.2 'dır. 2009 yılına gelindiğinde kent için bu rakam 22,3 'e yükselirken, kırda 33,6' ya geriledi. Hükümetimizin 2008 yılında kadın ve genç istihdamım artırmaya yönelik teşvik uygulamasıyla, dünyada yaşanan krize ve işsizliğe rağmen bu verilere ulaşıldı. Hane halkı bilişim teknolojileri kullanım anketi sonuçlarına göre 2005 yılında kadınlarda yüzde 11,5 olan bilgisayar kullanım oranı 2009 da yüzde 30'a, internet kullanım oranı ise yüzde 8,6’dan yüzde 28 e yükseldi. Yaşam memnuniyeti araştırmasın göre işinden memnun olan kadınların oranı 2003 yılından 2009 yılına yüzde 38,1 'den yüzde 59,8'e yükseldi. Aynı araştırmaya göre hane halkı gelirinden memnun olan kadınların oranı 2003 yılından 2009 yılına yüzde 18,7'den yüzde 31,2'ye yükseldi. Ayrıca; anne-bebek ölüm hızı 1998-2003 ve 2003- 2008 yıllan arasında 5 yıllık dönemde yüzde 48 azalmıştır. 2010 yılı hedefi 2009 yılında yakalandı.”