Bartınspor Ziraat Türkiye Kupası ilk tur maçında Karabük İdman Yurdu Spor’a konuk oldu.
2022-2023 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig 5 grupta ilimizi temsil eden Bartınspor, Ziraat Türkiye Kupası ilk tur maçında Karabük temsilcisi İdman Yurdu Sporla karşılaştı.
Karabük Dr. Necmi Şeyhoğlu Stadında oynanan karşılaşmayı Eskişehir bölgesi hakemlerinden Tolga Tuna yönetti.
Bartın'dan takımlarını desteklemek için Karabük'e giden taraftarlar da takımlarını tribünde yalnız bırakmadı.
Yayın haklarını elinde bulunduran ASpor maçı yayınlamazken, maç yayını için Bartın'dan giden basın mensuplarının yayın yapmasına da engel oldu.
Maça çok iyi başlayan temsilcimiz 45 dakika boyunca 2'si direkten dönen pozisyon olmak üzere 4 pozisyondan yararlanamdı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.
İkinci yarısı ve 15'eda çekişmeli geçen maçın 120 dakikası 0-0 sona erdi.
Seri penaltı atışlarında Bartınspor'da Tahir Türker, Tolga Akdeniz, Tolga Amasyalı ve Mert Artuklu penaltı atışlarını gole çevirirken, Karabük İdman Yurdu'nda Orhan Pamukçu ilk penaltıyı gole çevirirken, Sercan Tunç ve Nevres Demir iki ve üçüncü penaltıyı kaçırınca Bartınspor karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.
Bu sonuçla Bartınspor Ziraat Türkiye Kupasında ikinci tura yükseldi.