1 Kasım'da yapılan seçimde Bartın'dan 26.dönem milletvekili seçilen Yılmaz Tunç ve Rıza Talçınkaya TBMM Genel Kurulunda yemin etti.

Meclis'te 26. dönem başladı. Milletvekilleri yemin etmeye başlamadan önce İstiklal Marşı okundu ve geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal konuşma yaptı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.
"En yaşlı üye" sıfatıyla geçici bartin.infoMeclis Başkanlığı yapan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 26. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreninde bir konuşma yaptı. Baykal, "TBMM'nin önümüze gelmekte olan yeni tehditler, tehlikeler ve teklifler karşısında yine kendisine yakışanı yapacağına ve Türkiye'nin ateşe atılmasına izin vermeyeceğine inanıyorum. Dinci ya da ırkçı terör karşısında en sağlam güvence Cumhuriyetimizin temel felsefesidir. bartin.infoDevlet ya da cemaat eliyle din ve mezhep dayatmanın nelere yol açmakta olduğunu görüyoruz. Bizim devletimiz bir ırk, kan ve kafatası devleti değil siyasi bir bilinç devletidir. TBMM'yi hakkı olan saygın konuma taşımakla yükümlüyüz" dedi.

26. Dönem Milletvekili bartin.infoAnt İçme Töreni devam ediyor. Yemin etme sırası Ankara milletvekillerine geldiği zaman geleneğe uyularak Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz ruhu için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşundan sonra Konya milletvekili bartin.infoBaşbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay mazeretleri nedeniyle sıralarından önce ant içti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yemin ettikten sonra, Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis salonundan ayrılacağını anons etmesinden sonra, Erdoğan milletvekillerini selamlayarak TBMM'den ayrıldı.

Leyla Zana'nın yemini geçersiz sayıldı

Yemin için kürsüye çıkan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, yemin metninde yer alan ' bartin.infoBüyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim' yerine 'Büyük Türkiye milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim' dedi. Bunun üzerin TBMM Geçici Genel Başkanı Deniz Baykal, Leyla Zana'nın yemin metnini aynen okumadığını ve tekrarlamasını istedi. Leyla Zana, kürsüye gelmeyerek yemin metnini tekrarlamadı. Leyla Zana ise kürsüye tekrar gelmeyerek yemin metnini okumadı. Leyla Zana'nın yemininin geçersiz sayıldığı öğrenildi.

İŞTE O ANT

Milletvekillerinin, bartin.infoGenel Kurul’da içtiği ant şöyle: "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."