Bartın’da uygulanan 5084 Sayılı Teşvik Kanunu’nun 31 Aralık 2012 tarihinden itibaren sona ermesiyle birlikte, bu teşvikten yararlanmak için Bartın’a gelerek yatırım yapan işverenlerin; teşvik uygulamasının sonlanmasıyla üzerlerindeki istihdam yükünün artıp giderlerinin artacağı endişesinde olduklarını ifade eden TEKSİF-İŞ Sendikası Temsilcileri, Milletvekili Yalçınkaya’ya; fabrika sahiplerinin çalışan işçi sayısında azaltma yaparak küçülmeye gitmeyi ya da kendilerine her türlü teşviği sunan diğer bölgelere taşınmayı planladıklarını anlattılar.

Böyle bir tablo karşısında da çalışan işçinin işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını ifade eden TEKSİF-İş Sendikası Temsilcisi Cengiz Kızılyar, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya’ya “Gerek işçi arkadaşlarımızın adına gerekse de bizlere iş ve çalışma imkanı sunan işverenlerimizin adına ileride karşı karşıya kalınacak bu olumsuzlukları sizinle paylaşmak istedik. Sizden sonra diğer milletvekilimizin yanına da gidip kendisini ziyaret edeceğiz. Bizlerin, her iki milletvekilimizden isteği; işçi ve işverenlerin karşı karşıya kalacağı bu sorunları araştırarak yaşanacak olumsuzlukların ortadan kalkması için çalışma yapmanız. 5084’ün sayılı teşvik kanununun, en azından yeni teşvik paketinin Bartın’a neler kazandırıp neler kaybettireceğini görünceye kadar belli bir süre daha devam etmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

5084 sayılı teşvik kanununun uzatılmasının hem Bartın için hem de çalışanlar için büyük önem taşıdığını belirten TEKSİF-İŞ Sendikası Rimaks Tekstil Temsilcisi Cengiz Kızılyar “İşverenin istihdam yükünü azaltan 5084 sayılı teşvik kanunu devam ettiği takdirde fabrika sahipleri, başka bölgelerde uygulanan teşvikten faydalanmak için oralara gitme gereği duymayacaklar. Eskiden olduğu gibi Bartın’da işlerini yapıp, üretimlerine devam edecekler. Böylelikle Bartın’daki fabrika sahipleri işçi azaltmaya gitmeyecek aksine çalışan işçi sayısını daha da çoğaltacaklar” dedi.