İşte Bartın'ın Yeni Belediye Başkanı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ın 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak için istifa etmesinin ardında boşalan başkanlık koltuğu için seçim yapıldı.

İlgili Foto Galeriye Git

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın 2023 Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Bartın Milletvekili Adaylığı için 2009 yılından bu yana sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından, Bartın Belediye Meclisi tek gündem maddesiyle toplandı.

Meclis Birinci Başkan Vekili Hüseyin Manav’ın başkanlık ettiği Meclis Toplantısında Belediye Kanunun 45. Maddesi gereğince Belediye Başkanı Seçimi gerçekleştirildi. Bartın Belediye Meclisi'nde, Milliyetçi Hareket Partisi grubundan Meclis Üyesi Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve CHP grubundan ise Meclis Üyesi Mehmet Bahadır Karakaş başkanlığa aday gösterildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi grubundan herhangi bir aday gösterilmezken, grup kararı dışında söz alan Meclis Üyesi Burhan Enes Gizli Başkanlığa adaylığını duyurdu. Yasa gereği kapalı zarf usulüyle 4 turlu bir seçim olan oylamanın 2.turunda aldığı 17 oyla kanun gereği üçte iki çoğunluğu sağlayan Milliyetçi Hareket Partisi grubunun Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Bartın Belediye Başkanlığına seçildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.