Bartın Belediye Meclisi Haziran Ayı olağanüstü toplantısı 5 Haziran cuma günü saat 16.00’da yapıldı. 37 maddelik gündem maddeleri içinde yer alan Özel Halk Otobüsleri ile İnkum yolcu taşıma ücretlerine zam yapılması talebi kabul edildi. Zam sonrası normal yolcu ücreti 3 TL, öğrenci ve indirimli ücreti ise 2.25 TL oldu.

Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda meclis gündeminde olan 37 madde görüşülerek karara bağlandı. 

Yoklama ile başlayan toplantı gündemin birinci maddesi olan 2019 yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile devam etti. Madde Kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise 2019 yılı Denetim Raporunun okunarak, bilgi verildi.

Gündemin üçüncü maddesinde ise 2019 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabının görüşülmesi ile madde kabul edildi.

Dördüncü gündem maddesinde ise Encümene üye seçilmesi ile devam etti. Belediye Encümenine Sanem Çöme Taşdemir, Turgay Kabakçı ve Tuncay Maden seçildi,

Gündemin beşinci maddesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Turgay Kabakçı, Enes Gizli, Egemen Kemik, Kemal Çubukçuoğlu,

Gündemin altıncı maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonuna Secaattin Aykan, Canan Çavuşoğlu, Sanem Çöme Taşdemir, Tuncay Maden, Ümran Bayraktar

Gündemin yedinci maddesinde Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna Hüseyin Gevrek, Enes Gizli, Hakkı Toscu, Semih Kaptan, Ümran Bayraktar

Gündemin sekizinci maddesinde ise Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna Hüseyin Gevrek, İlker Yıldırım, Onur Özkaya, Semih Kaptan, Sami Karakaş seçildi.

Gündemin dokuzuncu maddesi Bodasaki Konağı Protokolünün incelenerek imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi görüşülerek kabul edildi.

Onuncu madde Şehirlerarası Otobüs Terminali Protokol metninin incelenerek imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi görüşülerek kabul edildi.

On birinci madde Kirazlıköprü Barajı Bartın içme suyu ana isale hattının yeni kısmının Belediyemize devri için protokol imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi görüşüldü. Madde kabul edildi.

On ikinci madde Karadeniz Kıyı Protokolünün incelenerek imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi görüşülerek, kabul edildi.

Gündemin onüçüncü maddesi 2 adet Çöp Kamyonu ve 1 adet Yol Süpürme Makinesi alınması talebi görüşülerek, kabul edildi.

Gündemin on dördüncü maddesi Şehrimizin muhtelif yerlerinde bulunan ilan ve reklam materyallerinin gelir tarifelerinin belirlenmesi talebi görüşülerek, kabul edildi.

Gündemin on beşinci maddesi Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Gölbucağı Mahallesi, tapuda 645 ada, 302 nolu parselin satışı talebi görüşüldü. Madde kabul edil.

Gündemin 16, 17 18, 19 Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Esentepe Mahallesi, tapuda 758 ada, 3 ve 4 nolu parsellerin satışı, Şiremirçavuş Mahallesi, tapuda 1312 ada, 4, 5 ve 10 parsel nolu taşınmazlardaki plan değişikliğine ilişkin bilirkişi raporunun görüşülmesi, 1/1000 Ölçekli Revizyon-Uygulama İmar Planı Konut Alanları hakkındaki konunun görüşülmesi, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Demirciler Mahallesi, tapuda 1012 ada, 196 nolu parselin satışı talebi maddeleri görüşülerek kabul edildi.

Gündemin 20 ve 21. maddeleri olan Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edilen, Kırtepe Mahallesine kayıtlı Eski Konak Caddesi isminin Asma Caddesi olarak değiştirilmesi talebinin görüşülmesi ile Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edilen, Okulak Mahallesinde kayıtlı 651. Sokak isminin Müezzinoğlu Sokak olarak değiştirilmesi talebi görüşülerek, ret edildi.

Gündemin 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33. maddeleri olan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen,

Belediyemiz mücavir alan ve Belediyemiz sınırları içerisinde kalan sabit ve mobil haberleşme altyapısı veya şebekelerde kullanılan her türlü kablo vb. gerece ilişkin geçiş hakkı ücretlerinin belirlenmesini, ayrıca geçiş hakkı talebinde bulunanlar ile yapılabilecek anlaşmaların imzalanması ile ilgili Belediye Başkanına yetki verilmesi talebinin görüşülmesi.

Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam yapılması talebinin görüşülmesi.

Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, İnkum Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam yapılması talebinin görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Yoldan ihdas sonrası belediyemiz adına tescillenen Orduyeri Mahallesi, tapuda 32 ada, 29 nolu parselin satışı talebinin görüşülmesi. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Balamba Mahallesi, tapuda 702 ada, 509 parsel nolu 6.11m2 yüzölçümlü taşınmazın belediyemize hibe edilmesi talebinin görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Karaköy Mahallesi, tapuda 1441 ada, 27 parsel nolu Belediyemiz mülkiyetindeki 193,79 m2 yüzölçümlü taşınmazın Sağlık Tesisi Alanı olarak, Hazine adına bedelsiz devri talebinin görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Yoldan ihdas sonrası belediyemiz adına tescillenen Orduyeri Mahallesi, tapuda 837 ada, 7 nolu parselin satışı talebinin görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda 643 ada, 11 nolu parselin satışı talebinin görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Kırtepe Mahallesi, tapuda 118 ada, 41 nolu parselin satışı talebinin görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kemerköprü Mahallesi, tapuda 108 ada, 11 parsel nolu taşınmazda Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği onayı talebinin görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Karaköy Mahallesi, tapuda 1465 ada, 5 parsel nolu 864.97 m2 yüzölçümlü Maliye Hazinesine ait taşınmazı cami yapılmak kaydıyla bedelsiz olarak belediyemize devri talebinin görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Çamaltı köyü, tapuda 101 ada, 3 parsel no.lu taşınmaz üzerinde “PVC Üretim Tesisi” amacıyla ticaret alanı olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi görüşülerek, maddeler kabul edil.

Gündemin otuz dördüncü maddesi olan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Gecen Mahallesi, tapuda 102 ada, 1 parsel, 101 ada, 2 parsel, 103 ada, 1 ve 2 parseller, 122 ada, 49 ve 73 parsellerde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi görüşülerek, ret edildi.

Gündemin otuz beşinci maddesi ise  Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Zincir Süpermarketlerin ruhsatlandırılması ile ilgili konunun görüşülmesi ile komisyona havale edildi.

Gündemin otuz altıncı maddesi İnkumu eğitim tesislerinde personel ve misafir konaklama bedeli görüşülerek, kabul edildi. Gündemin otuz yedinci maddesi olan borçlanma konusu görüşülerek, kabul edildi.

Belediye Meclisi Toplantısı bir sonraki toplantının 2 Temmuz Perşembe günü saat 16.00’da gerçekleştirilmesinin kararlaştırılmasının ardından sona erdi.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” “Memleketimizin günümüzdeki ihtiyaçları ve geleceği için son derece önemli kararlar aldığımız Belediye Meclisi’mizin Haziran Ayı olağanüstü toplantısını gerçekleştirdik. Gündemde olan 37 maddeyi görüştüğümüz bu toplantının da değerli halkımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim