Bartın'da meydana gelen ve 42 vatandaşımızın hayatını kaybettiği acı olayın üzerinden çok geçmeden yürekleri ağza getiren bir olay daha meydana geldi.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bulunan maden ocağında gerçekleşen patlamada ilk belirlemelere göre 4 madenci yaralandı.

Geçtiğimiz günlerde Bartın'daki bir maden ocağında patlama meydana geldi. Tüm ülkeyi yasa boğan faciada 42 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralanan madencilerimizin tedavisi ise halen İstanbul'da devam ediyor. 

8 KİŞİ TUTUKLANDI

Felaket sonrasında olayla ilgili soruşturma başlatılırken, TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir'in de aralarında olduğu 8 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kızlarına istismardan tutuklanan baba, organını kesti Kızlarına istismardan tutuklanan baba, organını kesti

4 KİŞİ YARALANDI

Yaşanan acı olayın yankısı daha dinmeden bir acı olay daha yaşandı. Zonguldak'ta dün gece saatlerinde ilçede faaliyet gösteren özel bir şirkete ait olduğu belirtilen maden ocağında patlama meydana geldi. Henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamada 4 işçi yaralandı. Yaralanan 4 maden işçisi Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Daha sonra yaralı 2 işçi Ankara'ya sevk edildi. Haberi alan madencilerin yakınları hastane önünde sinir krizi geçirdi. 

İNCELEME BAŞLATILDI

Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Bölüm Mahallesi'nde bulunan maden ocağında meydana gelen patlamada, Ersoy Mankır, Ramazan Kamilçelebi, İlyas Kabuk ve Ali Gezer yaralandı. İşçilerin vücutlarında yanıklar oluştuğu belirtilirken, İlyas Kabuk ve Ali Gezer Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. 

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait tahlisiye ekipleri maden ocağındaki patlamanın sebebiyle ilgili inceleme başlattı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

ZONGULDAK’ın Kilimli ilçesinde dün gece meydana gelen, 4 kişinin yaralandığı maden ocağındaki patlamanın ardından ocak ve şirket yetkililerin ifadesine başvuruldu. Patlamanın nedeninin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Kilimli ilçesinin Bölüm Mahallesi’ndeki özel bir maden ocağında dün gece saatlerinde patlama meydana geldi. 16.00- 24.00 vardiyasının mesai bitimine yakın bir saatte yaşanan patlamada 4 işçi yaralandı. Vücutlarında yanıklar oluşan işçiler Ersoy Mankır, Ramazan Kamilçelebi İlyas Kabuk ve Ali Gezer Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İşçilerden Kabuk ve Gezer ilk müdahalelerinin ardından ambulansla Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.  
Kazanın yaşandığı maden ocağına tedbir amaçlı AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekipleri sevk edildi. Ekipler patlamanın nedeninin belirlenmesi için gün içinde ölçüm yaparak ocağa tekrar girmeyi deneyecek.

ŞİRKET VE OCAK YETKİLİLERİ İFADEYE ÇAĞRILDI 

Patlamanın meydana geldiği maden ocağında, ocak ve şirket yetkililerinin ise ifadesine başvuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı soruşturma kapsamında yetkililerin sabaha karşı ifadeye çağrıldıkları öğrenilirken, soruşturma devam ediyor. 

Editör: TE Bilişim