Bartın kent merkezinden geçerek Karadeniz’e dökülen Bartın Irmağı’nda sabah saatlerinde köpüklenme oluştu.
Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
Kentte etkili olan sağanak nedeniyle 38 saatte metrekareye 50 kilogram yağış düşerken, ırmağın taşıdığı alüvyon nedeniyle suyun rengi değişti.
Ulus ve Arıt ilçelerinden gelen suların Orduyeri Mahallesi’ndeki Çağlayan mevkisinde birleştiği bölümde oluşan köpüklenmeden numune alındı.
Ekipler, köpüklenmenin nedenini belirlemek amacıyla inceleme başlatırken, ırmaktaki dikkat çeken görüntüler dronla da kaydedildi.
Bartın Irmağı’nda sabah saatlerinde oluşan köpüklenme üzerine ekipler harekete geçti. Sudan numune alan ekipler, köpüklenmenin nedenini belirlemek için inceleme başlattı.
BARTIN kent merkezinden geçerek Karadeniz’e dökülen Bartın Irmağı’nda sabah saatlerinde köpüklenme görüldü. Çevrede bulunan vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
Kentte önceki akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle 38 saatte metrekareye 50 kilogram yağış düştü. Yağışın ardından ırmağın taşıdığı alüvyon nedeniyle suyun renginde de değişiklik meydana geldi.
Irmağın Ulus ve Arıt ilçelerinden gelen suların Orduyeri Mahallesi’ndeki Çağlayan mevkisinde birleştiği bölümde oluşan köpüklenme, ekipler tarafından incelendi. Bölgeden su numunesi alan ekipler, laboratuvar incelemeleri sonucunda köpüklenmenin nedeninin belirlenmesi için çalışma başlattı.
Öte yandan ırmaktaki köpüklenme dronla da görüntülendi. İncelemenin ardından köpüklenmenin kaynağına ilişkin değerlendirme yapılması bekleniyor.
Bartın Irmağı’nda sabah saatlerinde köpüklenme oluştu. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, sudan numune alarak inceleme başlattı.
Trend Haberler