Bartın’ın Güzelcehisar köyünde bu yıl da geleneksel Fındık Hasat Şenliği büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirildi.

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, il protokolü üyeleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla öne çıkan Güzelcehisar köyünde, fındık bahçelerinde hasat heyecanı yaşandı. Vali Arslan ve beraberindeki heyet, üreticilerle birlikte bahçelere girerek fındık topladı, çiftçilerin emeğine ortak oldu.

Şenlikte bir konuşma yapan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, fındığın Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere birçok ilde önemli bir geçim kaynağı olduğunu belirtti. Türkiye’nin, dünya fındık üretiminin ve ihracatının büyük bölümünü karşıladığına dikkat çeken Vali Arslan, “Fındık, sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal yönden de çok değerli bir üründür. Üreticilerimizin alın teriyle buluşan bu ürün, hem bölge insanının geçim kaynağı hem de ülkemizin dış ticaretine katkı sağlayan önemli bir değerdir.” dedi.

Konuşmasında üreticilerin emeklerine ve özverili çalışmalarına vurgu yapan Vali Arslan, hasat sezonunun bereketli geçmesi temennisinde bulundu. “Tüm çiftçilerimize bol kazançlı, bereketli ve sorunsuz bir hasat sezonu diliyorum. Tarım alanında yapılan her katkı, geleceğimize yapılan yatırımdır. Devlet olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Aldatmaz’dan Tarım ve Üreticiye Destek Mesajı

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da yaptığı konuşmada tarımın sürdürülebilirliği ve fındık üretiminin desteklenmesinin önemine değindi. “Bartın’da binlerce aile geçimini fındıktan sağlıyor. Bizler de üreticimizin emeğini desteklemek, daha fazla verim ve kalite elde edilmesini sağlamak için tüm imkanlarımızla çalışıyoruz” dedi.

Güzelcehisar’da Şenlik Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Fındık Hasat Şenliği kapsamında düzenlenen halk oyunları gösterileri, yöresel ikramlar ve müzik dinletileri etkinliğe renk kattı. Katılımcılar hem fındık toplamanın keyfini yaşadı hem de güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu paylaştı.

Şenlik sonunda Vali Arslan, Milletvekili Aldatmaz ve beraberindeki heyet, üreticilerle sohbet ederek onların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Editör Hakkında