Bartın Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER)’nin organize ettiği Dostlar Tiyatrosu’nun “Yaşamaya Dair” adlı tiyatro gösterisi 22 Mart Cumartesi akşamı Bartın Kültür Merkezi’nde sergilendi. Usta aktör Genco Erkal, performansıyla seyircileri büyüledi. Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevi’nden yazdığı şiir ve mektuplardan oyunlaştırılan eserde Genco Erkal’a eşlik eden Tülay Günal’da Nazım Hikmet’in şiirlerinden bestelenmiş şarkıları ve oyun performansıyla seyircinin beğenisini topladı. Baştan sona büyük bir dikkatle takip edilen 80 dakikalık gösterinin sonunda seyirciler tiyatro ekibini dakikalarca ayakta alkışladı.
Gösterinin sonunda Bartın Eğitim ve Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi Dr. Mehmet Korkut tiyatro ekibine çiçek verirken, “Bu mükemmel oyunu Bartın’a getirdiğimiz için çok mutluyuz” dedi. Gösterinin sonunda ayrıca 20. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivali’nin onur konuğu seçilen Genco Erkal’a, Bartın Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Zafer Gecegörür tarafından n onur belgesi verildi.
Tiyatro gösterisinden önce gösterilen kısa filmde; Bartın Eğitim ve Kültür Derneği’nin yaptığı etkinlikler hakkında kısa bilgiler ve fotoğraflara yer verildi. BEKDER’in şu ana kadar 1059 öğrenciye toplam 423 bin lira burs verildiğinin belirtildiği sunumda, derneğin eğitim ve kültür alanında yaptığı sergi, konser, kermes, tiyatro faaliyetleri tanıtıldı. Öğrenci burs fonuna sürekli destek olan isimlere teşekkür edildi. Ayrıca tiyatro gösterisine sponsor olan Amasra Canlı Balık-Mustafa Amca’nın Yeri Restorana ve Grand Astra Hotel yetkililerine de desteklerinden ötürü teşekkür edildi.