Devlet Personel Başkanlığı’nın Bursa’da düzenlediği “Kamu Personel Sisteminin Değerlendirilmesi” çalıştayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Devlet Personel Başkan Vekili Enes Polat, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ve başkan yardımcılarının katılımıyla başladı.
Çalıştayda konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, “Memur-Sen olarak ‘iş güvencesi kırmızı çizgimizdir’ derken, emek örgütü olarak sahip olduğumuz nicel potansiyeli korumayı değil, üzerinde yaşadığımız toprakların ortak vatan, ortak yurt olmasını sağlayan niteliklerimizi harmanlayan ‘güven duygusunu’ esas alıyoruz. Kamu personel sistemimizin ana gövde unsurlarından iş güvencesini, devletin ve milletin bekası açısından da garantör değerlerden biri olarak kabul ediyoruz. Kamu yönetiminde güven, kamu personel sisteminde güvence ve kamu hizmetlerinde kalite hem soyut değer hem de somut sonuç olarak var olmalıdır” dedi.
Milletimizin ve ülkemizin varlığına, birliğine, bağımsızlığına yönelik en kahpe, en sinsi ve en kanlı saldırıların açık ve örtülü bir şekilde sahneye konulduğu bir dönemi yaşadıklarını kaydeden Yalçın, şöyle devam etti: “Bizi, birliğimizi, kardeşliğimizi, özgürlüklerimizi hedef alan çok ortaklı ve çok bilinçli bir kuşatma planıyla karşı karşıyayız. Bu planı istedikleri şekilde sonuca bağlamak için giriştikleri son teşebbüs, hepinizin bildiği gibi Fetullahçı Terör Örgütü’nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe teşebbüsüdür.”




