Öne Çıkanlar Bartın Üniversitesi Yılmaz Tunç Rıza Yalçınkaya Tuğba Özdemir Bartın Balamba Tabiat Parkı Bolu Uygur Türkleri İnkum

Yalçınkaya: Bartın halkının onurunu incitmeyin

CHP Milletvekili Rıza Yalçınkaya, AK Parti Kadın Kollarının gıda yardımı paketlerini üye olma karşılığı verdiğini fotoğraflarıyla kamuoyuyla paylaştı. Milletvekili Yalçınkaya, Başbakan Erdoğan’a da bu şekilde üye yapılması konusundaki düşüncelerini sordu. CHP Milletvekili Rıza Yalçınkaya, il yönetimi ile birlikte basın toplantısı düzenledi. AK Parti Kadın Kollarının üye olma karşılığından yardım kolisi dağıttıklarını, bu durumun içler acısı bir tablo olduğunu söyleyen Yalçınkaya, “AKP’nin Kadın Kolları Ramazan ayı münasebetiyle bazı mahallelerimizde çalışma içerisinde Gıda yardımı kolilerini bir araca doldurarak mahallere gidiyorlar. O mahallelerde kapıları çalışıyorlar. Dışarı çıkan vatandaşlarımızdan nüfus kağıtlarını rica ediyorlar. Nüfus kâğıtlarını aldıktan sonra da AKP’nin üyelik formlarını doldurarak aracın üzerindeki gıda kolilerini veriyorlar. Şimdiye kadar AKP’nin dini siyasete alet ettiğini biliyorduk ama insanlarımızın açlığını yoksulluğunu fakirliğini siyasete alet edildiğini bu uygulama sayesinde öğrenmiş olduk. Gerçekten insanın içini acıtan bir tablo. Bu ülkede bir dilim ekmeğe muhtaç hale gelmiş insanların kapısını çalınarak partiye üye olmak kaydıyla gıda yardımı verilmesi insanın içini sızlatıyor. Bu uygulama Bartın’da değişik mahallelerde AKP’nin Kadın kolları tarafından uygulanmaya devam ediyor. Vatandaşımızdan bu konuda bize şikayetler geliyor” dedi.

SAYIN BAŞBAKAN BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYOR

Milletvekili Yalçınkaya, Ak Parti’nin bu şekilde uygulama yaparak üye sayısını artırdığan işaret ederek, “Sayın Başbakanın ortaya çıkıp söylediği Türkiye’de en çok üyeye sahibiz diye övündüğü AKP’nin üye yapmak için nasıl yollara başvurulduğunu göstergesi de Bartın’da karşımıza çıkıyor. Sayın Başbakan bir konuşmasında diyor k,i “MHP’nin 5 milyon üyesi var. Biz 15 milyon üyeyi hedef koyduk. Teşkilatlarımıza talimat verdik. Teşkilatlarımız üye yazılımlarına başladı” diyor. Gerçekten teşkilatlar alınan emir doğrultusunda üye kaydetmek için mübarek Ramazan gününde insanların fakirliğini yoksulluğunu kullanarak çalışmalarını sürdürüyor. Sayın Başbakana buradan söylemek lazım. Gerçekten verdiğiniz talimat doğrultusunda bu şekilde hareket eden AKP il yönetimi ve kadın kolları hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyoruz” dedi. CHP Milletvekili Yalçınkaya, “Bartın’da zengin fakirin her zaman yanında. Ama kimse kimseye ne yardımı yaptığını bilmez. Bu kentte zenginle fakir iç içe yaşıyor. İnsan onuru bu derece rencide edilmemişti” dedi. Bu olayın sevap değil günah olduğunu hatırlatan Yalçınkaya, “Bartı halkı fakirine bakabilecek güçte. Yüzyıllardır fakir zengin bu şekilde yaşıyor. İnsanların onurunu incitmeyin” dedi.


iOS ve Android uyumlu cihazlarınızdan Bartın'daki önemli gelişmelerden anında haberdar olun.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.