Öne Çıkanlar Cemal Akın Kozcağız Mehmet Altınok Bartın Belediyesi Bartın Karabük Bartınspor ÇED

Köypark Açılıyor

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, açılış öncesinde son hazırlıkların devam ettiği KöyPark’ta incelemelerde bulundu.

İlgili Foto Galeriye Git

İncelemede Başkan Yardımcıları Hasan Arınan ve Erol Demirkoparanoğlu, Ar-Ge Başkanı Aykut Oktay Ulu, Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik, daire müdürleri ve teknik personel hazır bulundu. Proje alanını gezip, yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Cemal Akın, devam eden çalışmalarla ilgili de daire müdürlerinden bilgiler aldı.

İşte Köypark

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,

”Yapım çalışmalarında sona geldiğimiz KöyPark Projemizi 26 Ağustos Cuma Günü hizmete sunacağız. Proje alanımız 65 bin metrekarelik bir bölge. Bu alanı halkımızın rahat kullanabileceği, güzel vakit geçirebileceği bir alan haline getirdik.

Proje Alanımız üst kısmında, Macera parkı ve çocuk oyun parklarının bulunduğu bir alan oluşturduk. Yine aynı bölgede Okçuluk Meydanı, Güreş Meydanı bulunuyor. Ayrıca projemiz içerisinde yer alan Türk Dünyası Bilim Adamları Müzesi’nde yine bu bölgede yer alıyor.

Bu müzemizde dünyaca ünlü 8 Türk bilim insanının balmumu heykeli ve eserleri ile tüm Türk bilim adamlarının dijital anlatımları yer alacak. Dijital anlatımların yanı sıra hologramlar, video mapping uygulamaları, sanal gerçeklik interaktif alanları olacak.

4 çadırdan oluşacak olan müze kompleksinde 2 büyük çadırda ana sergi ve interaktif sergi alanları, 1 küçük çadırda oba beyi çadırında Türk yaşamı canlandırılacak, 4. çadır da müze cafe olarak vatandaşlara hizmet edecek.

Projemizin alt kısmında ise Üç Türk Büyüğü Alp Arsalan, Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk’ün heykellerinin bulunduğu 16 Türk Devleti Bayrakları ve onları temsilen eden Türk Askerleri heykellerinin yer aldığı Türk Dünyası Yürüyüş Yolu mevcut.  

Ayrıca kanatlı hayvanların bulunduğu alan, açık kapalı piknik alanları, yöresel ürünlerin satıldığı Pazar yeri, hobi bahçeleri, yürüyüş yolları, kafeterya ve tuvaletler bulunuyor.

Allah nasip ederse 26 Ağustos Cuma Günü saat 19.00’da açılışlını gerçekleştireceğiz.

Açılış törenimize tüm halkımızı bekliyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde Belediye Başkan Yardımcılarımız, daire müdürlerimiz, teknik personellerimiz ve işçi kardeşlerimizin çok büyük emeği var, Hepsine teşekkür ediyorum.

Uzun yıllar şehrimize hizmet edecek olan KöyPark projemizin de şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
KöyPark
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bartin 2 yıl önce

Kardesim insan bi adres filan koyar ??